13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVal de caniculă în Gorj

Val de caniculă în Gorj

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de caniculă, valabilă în perioada 12, 13 şi 14 august, în judeţul Gorj. Specialiştii precizează că valul de căldură se va intensifica treptat în toată ţara, iar vremea va fi călduroasă. În zonele de câmpie şi de podiş va fi caniculă, se vor înregistra temperaturi maxime între 35 şi 37 de grade Celsius, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic.
Autorităţile judeţului au luat deja de ieri primele măsuri privind protejarea populaţiei în faţa efectelor caniculei, astfel încât să nu existe cazuri grave de persoane cărora se le fie pusă viaţa în pericol ca urmare a temperaturilor extrem de ridicate. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj recomandă ca persoanele în vârstă şi copiii să nu iasă din casă în intervalul orar 12.00 – 17.00, iar cetăţenii care au probleme cu inima să evite pe cât posibil expunerea la soare pentru a evita apariţia de complicaţii.

120 de cişmele stradale disponibile

În ceea ce priveşte măsurile luate la nivelul Primăriei Târgu Jiu, au fost verificate toate cişmelele stradale, astfel încât populaţia să poată să consume apă fără probleme. La nivelul oraşului sunt disponibile 120 de pompe publice.
De asemenea, toate cluburile vârstei a treia au fost dotate cu aer condiţionat, iar persoanele vârstnice, şi nu numai, pot să se adăpostească în clădirile respective. „Toate cişmelele stradale alimentează cu apă populaţia. S-au făcut verificări şi reparaţii şi nu sunt probleme. Avem şi cinci cluburi ale pensionarilor şi lumea poate să se adăpostească acolo. Angajaţii primăriei şi ai instituţiilor din subordine vor primi apă plată sau minerală. Şi cei ai Edilitara vor primi apă şi beneficiază deja de o pauză la prânz, pentru că temperatura exterioară este ridicată şi astfel sunt protejaţi“, a declarat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS