16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePodul de la Albeni provoacă nemulţumiri

Podul de la Albeni provoacă nemulţumiri

Locuitorii comunei gorjene Albeni sunt nemulţumiţi de modul în care autorităţile publice tratează situaţia podului din localitate, rupt de viitură. Podul a fost distrus din cauza viiturii puternice produse pe 29 iulie pe râul Gilort. Piciorul care susţinea podul a fost grav avariat şi întreaga construcţie are nevoie de reparaţii capitale. Pentru că era un pericol pentru participanţii la trafic, autorităţile rutiere şi judeţene au decis închiderea circulaţiei pe DJ 675B, în zona construcţiei distruse, şi astfel a fost blocat accesul dinspre Albeni către oraşele Târgu Jiu şi Târgu Cărbuneşti. Într-un memoriu adresat autorităţilor locale şi centrale, mai mulţi localnici din Albeni susţin că sunt obligaţi, prin închiderea podului, să parcurgă în plus o distanţă de 20 de kilometri. Oamenii se întreabă când vor fi începute lucrările de reparaţii, având în vedere amploarea acestora şi faptul că nu mai este foarte mult până la sfârşitul anului.

Ruta ocolitoare nu e sigură

De asemenea, semnatarii memoriului, transmis şi presei, susţin că o bună parte a locuitorilor comunei care merg la serviciu în cele două oraşe sunt nevoiţi să cheltuiască mai mulţi bani pentru transport. De asemenea, varianta ocolitoare, prin comuna Bengeşti-Ciocadia, nu este atât de sigură. „O primă problemă este că ruta ocolitoare este formată dintr-un drum comunal cu o lăţime de trei metri. Nu există indicatoare rutiere şi sunt foarte multe animale domestice de-ale localnicilor care circulă pe şosea. Se pot produce astfel accidente grave. De asemenea, primăria din Bengeşti interzice deplasarea pe ruta ocolitoare cu tractoare, combine şi căruţe, dată fiind infrastructura precară a drumului comunal. Şi transportul elevilor la şcoală se va face tot pe ruta ocolitoare. Totodată, localnicii din Prigoria şi Roşia de Amaradia sunt şi ei nemulţumiţi de lipsa podului şi parcurg în plus 20 de kilometri“, se precizează în memoriul localnicilor din Albeni.
Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a declarat că podul care este administrat de instituţia pe care o conduce va fi reparat în regim de urgenţă şi nu se va mai pierde timp cu organizarea unei licitaţii. Suma alocată de guvern pentru repararea construcţiei este de nouă milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS