11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Liturghie arhierească la Biserica Madona Dudu

Craiova: Liturghie arhierească la Biserica Madona Dudu

Câteva sute de credincioşi au venit ieri, în Duminica a IX – a după Rusalii la Catedrala închinată Maicii Domnului din Craiova, pentru a participa la Sfânta Liturghie arhierească săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei. Slujba religioasă, oficiată împreună cu un numeros sobor de preoţi şi diaconi, a marcat astfel o anticipare, o înainteprăznuire a hramului sfântului locaş, Adormirea Maicii Domnului.

 „Mântuitorul Hristos îl ridică pe Sfântul Apostol  Petru din apă ştiind din ce cauză îi este teamă: nu avea credinţă îndeajuns. De aici înţelegem că frica este o consecinţă a păcatului. Adam în rai nu se temea de nimic pentru că era curat. Şi cum s-ar fi putut Adam tulbura în rai când era împreună cu îngerii şi vorbea cu Dumnezeu? Dar după ce, din cauza mândriei şi neascultării, răul a intrat în noi, a pătruns în viaţa noastră şi frica, teama, înfricoşarea. Pentru că frica apare acolo unde nu este Dumnezeu, iar artizanul ei este diavolul. Lipsa credinţei îndepărtează pe Dumnezeu, dar dacă Îl chemăm cu sinceritate şi căinţă pentru greşelile noastre”, a precizat ÎPS Irineu.

Paraclisul mitropolitan „Maica Domnului – Dudu”, cunoscut sub denumirea Biserica Madona Dudu, a fost construit între anii 1750-1756, fiind mai apoi refăcut în 1844, după cutremurul din anul 1831. Forma actuală a bisericii datează din perioada 1928-1938, când a fost complet refăcută.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS