10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAu fost identificate 65 de victime ale prăbuşirii zborului MH17

Au fost identificate 65 de victime ale prăbuşirii zborului MH17

Experții olandezi în medicină legală au identificat în total 65 de victime ale prăbușirii zborului MH17 al companiei Malaysia Airlines, informează Agerpres.ro citând un comunicat al guvernului de la Amsterdam. Ultimii anchetatori internaționali care acţionau la locul accidentului aviatic au părăsit estul Ucrainei din cauza luptelor dintre forțele guvernamentale și separatiști, notează AFP.

Ministerul olandez al Justiţiei a comunicat că au fost identificate 42 de victime noi. Printre acestea se află 21 de olandezi, restul având altă naționalitate, a precizat ministerul, subliniind că „naționalitatea celorlalte victime nu a fost dezvăluită la cererea ambasadelor din țările respective”.

Vineri, coordonatorul echipelor de experți, Arie de Bruijn, a informat că în Olanda au ajuns 176 de cadavre și 527 de resturi ale victimelor. „O echipă de specialiști lucrează zi și noapte, dar repetăm că identificarea tuturor victimelor va dura câteva luni”, a menționat guvernul olandez.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, cu 298 de persoane la bord, dintre care 193 de cetățeni olandezi, a fost doborât cel mai probabil de o rachetă, pe 17 iulie, în timp ce survola estul Ucrainei. Avionul zbura pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS