29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCu mortul în spinare prin nămoale

Cu mortul în spinare prin nămoale

\n

Mai mulți oameni din comuna vâlceană Stroești au cerut ajutorul GdS pentru a determina primăria să ia măsuri după ce drumul de acces dintre satele Dianu și Obrocești s-a rupt. Oamenii spun că nici morții nu și-i pot duce la cimitir creștinește. „Drumul este rupt, fiind izolate trei gospodării. Acesta nu este afectat de inundațiile din ultima săptămână. Mai sus de unde sunt făcute pozele este o fântână la care o familie răuvoitoare a făcut șanțul de scurgere pe drum. Primăria, știind acest lucru, nu a luat nici o măsură, un stâlp de iluminat este gata să cadă. Suntem disperați, în caz de incendiu nici salvarea nu poate ajunge, nici mașina de pompieri.
Avem animale care o să ne moară de foame pentru că nu avem pe unde aduce nutrețurile. De patru luni ne rugăm de primărie să rezolve“, se arată în sesizarea trimisă de unul dintre locuitorii din zonă.
„Primăria nu a făcut ceea ce trebuie. I-am sesizat că se va rupe drumul din cauza șanțului pe unde se scurge apa din fântână și le-am spus să ceară familiei pe terenul căreia se află fântâna să mute șanțul. Au zis că au vorbit, dar de fapt au făcut mișto de noi. Mi-a murit o rudă și am fost nevoit să car tronul în spinare pentru că nu se poate altfel. La fel am cărat și merele și cireșele pe care le cultiv. Apa și curentul le-am băgat pe banii noștri. Ne-am săturat“, a precizat Ovidiu Ion Dumitrașcu.
Primarul din localitate, Tudor Velcu Istocescu, a explicat că ploile din ultima vreme au distrus mai multe zone din comună și a fost nevoit să folosească utilajele din dotare în funcție de priorități. „Ploile din ultimele zile au reactivat alunecarea de teren, care nu este singura. Cele două utilaje pe care le avem le-am trimis la podurile care s-au rupt. Am intervenit și noi conform priorităților. Am umplut cu balast săptămâna trecută, apoi au venit ploile și ne-am ocupat de alte drumuri. Acum o să băgăm piatră. Toate utilajele de la celelalte instituții sunt concentrate la Vaideeni. Drumul acesta are o lungime de 2,5 kilometri și o lățime de 3,5 metri, cu un unghi de înclinare de 15 grade.  Nu avem puterea financiară să intervenim mai mult și îmi pare rău că nu pot să vă spun că vom rezolva imediat, dar ne vom ocupa de el. Din păcate, nici pe fonduri europene nu se poate reabilita pentru că trebuie să aibă o lățime de minimum patru metri. Dacă plouă, pe acest drum nu poți intra o săptămână și jumătate decât cu un autoturism 4×4“, a spus primarul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS