10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlt: Autorităţile încă intervin pentru urmările inundaţiilor

Olt: Autorităţile încă intervin pentru urmările inundaţiilor

În cursul acestei zile, la solicitarea autorităţilor locale, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,”Matei Basarab” al Judeţului Olt intervine în localităţile Coloneşti, Corbu, Icoana şi Scorniceşti pentru asanarea fântânilor şi degajarea apei din anexele gospodăreşti.
Având în vedere proporţiile majore ale pagubelor produse de inundaţii în comuna Icoana, cadrele I.S.U. Olt, în paralel cu misiunile specifice desfăşurate, se vor mobiliza, iar în cel mai scurt timp vor strânge atât produse alimentare, cât şi materiale, care ulterior vor fi donate persoanelor afectate.

Tot astăzi, Instituţia Prefectului a transmis o circulară către toate primăriile din judeţ prin care solicită primarilor, în calitate de preşedinţi ai comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, să întreprindă următoarele măsuri specifice perioadelor de caniculă:
– atenţionarea populaţiei cu privire la informările/atenţionările/avertizările meteorologice;
– monitorizarea evoluţiei fenomenelor meteorologice şi luarea măsurilor de prevenire a unor situaţii de urgenţă;
– identificarea persoanelor care prezintă risc crescut de evoluţie nefavorabilă a stării de sănătate şi sprijinirea acestora pentru depăşirea perioadelor caniculare;
– implicarea serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă în acţiuni de informare preventivă şi control pe timpul caniculei;
– respectarea Planului de măsuri pentru sezonul estival 2014 al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS