13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrădina zoologică în care animalele se simt libere

Grădina zoologică în care animalele se simt libere

Vestea că animalele au fost abuzate în timpul nopţii la Grădina Zoologică din Londra este cel mai recent exemplu care ar trebui să-i determine pe iubitorii de animale să-și regândească strategia privind animalele în captivitate.
Grădinile zoologice din întreaga lume au standarde variate de bunăstare a animalelor deţinute şi multe dintre aceste grădini ar trebui închise, potrivit dailymail.co.uk. Parcul Zoo din Londra găzduieşte zeci de animale care se bucură de atenţia absolută a îngrijitorilor, dar şi a vizitatorilor.
Un grup de arhitecţi danezi a venit cu un design de grădină zoologică care ar putea permite oamenilor să vadă animalele în condiții de siguranță, fără ca acestea să aibă sentimentul că sunt în captivitate. Arhitecţii s-au inspirat de la Grădina Zoologică Givskud din Danemarca.
În Zootopia, oamenii pot privi animalele din adăposturi sau din bule de sticlă tip oglindă. Complexul în interiorul căruia se întinde grădina are 120 de hectare, împărțite în trei continente: Africa, Asia și America.
Aceste continente pot fi vizitate folosind rampe, poduri şi tuneluri. Vizitatorii pot să se ascundă în adăposturi, bușteni scobiţi peste care pot trece libere animalele.
Întreaga grădină este înconjurată de o pasarelă lungă de 10.000 de metri care leagă aceste continente.
Arhitecţii consideră că vizitatorii pot fi în siguranţă şi atunci când călătoresc pe bicicletă prin grădină, dacă ar fi acoperiţi de oglinzi sferice care să-i ţină ascunşi de ochii animalelor.
O altă idee sunt sferele uriașe atârnate de cabluri care pot traversa grădina sau călătoriile cu barca.
„Trebuie să ne asigurăm că orașele noastre oferă un cadru generos pentru oameni diferiți, astfel încât să poată trăi împreună în armonie, luând în considerare nevoile individuale, precum și binele comun. Pentru grădina zoologică este o mare provocare. Este visul nostru şi încercăm să creăm cel mai bun mediu posibil pentru animalele din captivitate, pentru ca acestea să se simtă libere. Să fie armonie între ele şi între ele şi vizitatori“, scrie compania daneză pe site-ul său.
Acest proiect urmează să fie finalizat până în 2019.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS