16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTraian Băsescu: Nu sunt de acord cu nominalizările premierului Ponta

Traian Băsescu: Nu sunt de acord cu nominalizările premierului Ponta

Preşedintele Traian Băsescu a declarat în conferinţa de presă de la Palatul Cotroceni, că nu este de acord cu nominalizările făcute de premierul Ponta pentru buget şi cultură.
„Legat de nominalizările pentru buget şi cultură. Eu le consider nepotrivite, ceea ce nu înseamnă că astăzi le-am şi respins. De ce le consider nepotrivite. La cultură, Biro, de la dânsa am aflat că nu are nici un biped în familie şi că în România se nasc tot mai puţin bipezi. Cred că avem o problemă complicată de înţelegere a limbii române. Cultura românească este 90% o cultură de limbă română. Am apreciat foarte mult miniştri ca Marko Bela sau Kelemen Hunor. Nu este vorba despre o observaţie făcută unui ministru care provine din minoritatea maghiară, dar nu aş vrea ca ministrul Culturii să fie urmărit de poveştile cu copii bipezi. Exprim rezerve faţă de această nominalizare.
Nu sunt adeptul ideii că fiecare minister trebuie să aibă în frunte un specialist în domeniu. Nu o să am nimic împotrivă ca la Sănătate să fie un economist. Când vorbim despre Cultură, unde ministru e în contact cu elita culturală a ţării, cred că o legătură cu această elită să existe.
Manda nu are experienţă. Mi se pare nepotrivită desemnarea de la Buget. Cea mai complexă experienţă a lui Manda este legată de funcţia de director la Casa Studenţilor din Craiova. Singurul calcul economic de acolo e valoarea biletelor rupte într-o zi de sâmbătă. Ministrul Bugetului înseamnă mult mai mult. Premirul trebuie să se orienteze spre alţi tineri”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS