Acasă Actualitate Irak: Peste 1.600 de morți în iulie, potrivit unui bilanț oficial

Irak: Peste 1.600 de morți în iulie, potrivit unui bilanț oficial

Peste 1.600 de persoane au fost ucise în iulie în Irak, în majoritate civili, potrivit unor date oficiale publicate vineri, relatează Agerpres.

Potrivit bilanțului stabilit de ministerele de interne, apărări și sănătății, 1.401 civili, 185 de soldați și 83 de polițiști au murit în violențe. De asemenea, 2.104 persoane au fost rănite, între care 246 soldați și 153 polițiști.
În luna iunie, în Irak s-au înregistrat cele mai sângeroase violențe din 2007, cu peste 2.000 de persoane ucise.

Țara se confruntă de la începutul lunii iunie cu o ofensivă a insurgenților suniți dusă de jihadiști ultraradicali ai Statului islamic (SI) care au ocupat regiuni întinse din nordul și vestul țării.Printre victimele înregistrate în iulie se află și voluntari angajați pe lângă milițiile șiite aliate guvernului pentru a lupta împotriva insurgenților.

Reprezentantul ONU în Irak, Nickolay Mladenov, a anunțat la rândul său cel puțin 1.737 de persoane ucise în luna iulie. „Sunt preocupat de creșterea numărului de victime în Irak, în special în rândul populației civile. Femeile și copiii sunt cei mai vulnerabili”, a subliniat el.

Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.
Exit mobile version