Acasă Actualitate Ginerele lui Bercea Mondial rămâne în arest preventiv

Ginerele lui Bercea Mondial rămâne în arest preventiv

Marius Constantin, ginerele interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, rămâne în continuare în spatele gratiilor după ce magistrații Curții de Apel Constanța au respins, azi,  recursul formulat de acesta împotriva măsurii arestării preventive, iar decizia fiind definitivă, potrivit Agerpres.

Recursul a fost făcut după ce, luni, judecătorii Tribunalului Constanța au respins noua solicitare a lui Marius Constantin de înlocuire a măsurii arestării preventive cu cercetarea în stare de libertate sub control judiciar sau arestării la domiciliu.
Pe 23 iunie, procurorii DNA – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată a cinci inculpați în dosarul ce-l vizează pe Mircea Băsescu. Aceștia sunt ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, aflat în stare de arest preventiv pentru șantaj cu circumstanțe agravante în stare de recidivă, fiica lui Bercea, Izaura Anghel, precum și minorul de 17 ani Grinică Anghel – pentru șantaj cu circumstanțe agravante, cei doi aflându-se sub control judiciar.

În același dosar penal au mai fost trimiși în judecată pentru șantaj fiul lui Bercea, Florin Anghel, care este în penitenciar pentru executarea pedepsei într-o altă cauză, și mama acestuia și a Izaurei, Fănica Anghel, arestată într-un alt dosar.
Mircea Băsescu și Marian Căpățână sunt și ei arestați preventiv într-un dosar de trafic de influență, instrumentat de DNA București.

Potrivit DNA, în perioada 20 februarie 2011 – 22 februarie 2012, Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denunțător (Florin Anghel), prin intermediul inculpatului Marian Căpățână, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de tatăl acestuia (Sandu Anghel), precum și a altor cereri incidente în respectiva cauză, în scopul de a obține o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.
Exit mobile version