15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGorj: Noul bilanț al pagubelor produse de inundații în județ

Gorj: Noul bilanț al pagubelor produse de inundații în județ

În urma inundațiilor produse în mai multe localități din județul Gorj, 12 persoane au fost sinistrate, iar afectate sunt 130 anexe gospodărești (una distrusă și 129 inundate), cinci obiective socio-economice, zece poduri și 15 podețe, zeci de kilometri de străzi, drum județean, comunal și forestier, hectare de teren arabil și pășuni și fânețe, pădure și peste o sută de fântâni, conform ultimului bilanț întocmit de Inspectoratul pentru Situații de Urgență difuzat azi, informează Agerpres.
Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Mihai Avramescu, în orașul Novaci, una dintre cele mai afectate localități, în urma revărsării râului Gilort, 12 persoane au fost sinistrate, o anexă gospodărească distrusă, obiective socio-economice și administrative și diguri de protecție – avariate – 2,7 km și distruse – 1,8 km.

„În urma inundațiilor au fost afectate un municipiu cu un cartier aparținător, două orașe, 17 comune și 32 de sate componente, 12 persoane sinistrate, 130 anexe gospodărești, mai multe poduri și poduri, sectoare de drumuri județene și drumuri comunale, precum și terenuri arabile, suprafețe de păduri și fântâni”, a spus Mihai Avramescu.
Autoritățile au anunțat că începând de azi se închide circulația rutieră pe DJ 675B la km 3+300, podul peste râul Gilort, din localitatea Albeni, ca urmare a degradării acestuia în urma inundațiilor din data de 29 iulie.

Circulația rutieră pentru traficul mai mare de 7,5 tone urmează să fie deviată pe drumul județean DJ 661 sector Câmpu Mare, drumul național DN 67 Câmpu Mare – Bengești – Ciupercenii de Olteț și DJ 675C Ciupercenii de Olteț – Alimpești, iar pentru traficul mai mic de 7,5 tone pe DJ 661 sector Câmpu Mare, DN 67 Câmpu Mare – Bengești și drumul comunal DC 21 Bengești – Mirosloveni – Albeni.

Guvernul a alocat în ședința de joi fonduri în valoare de 12 milioane lei pentru reparații de urgență în localitățile afectate de inundații.

Șeful ISU Gorj a anunțat că se impun în continuare măsuri pentru toate instituțiile din comitetul pentru situații de urgență cu atribuții de intervenție, în condițiile în care județul se află sub atenționare de cod galben și hidrologică de cod portocaliu pe râurile Motru, Olteț și Gilort.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS