Acasă Actualitate Energia electrică întreruptă în mai multe zone ale Olteniei

Energia electrică întreruptă în mai multe zone ale Olteniei

Purtătorul de cuvânt al CEZ-Distribuție, Roxana Mărgineanu, a declarat azi că în zona de operare sunt afectate parțial sau total, ca urmare a condițiilor meteorologice din ultimele 12 ore, un număr însemnat de rețele electrice în cinci județe, transmite Agerpres. Cele cinci judeţe în care există zone fără energie electrică, din cauza condiţiiloe meteo sunt Olt, Vâlcea, Mehedinţi, Gorj, Argeş.

„În județul Vâlcea există probleme mai multe, 412 abonați nu primesc curent electric. Localitatea Malaia este parțial deconectată de la rețea, asemeni satelor Budești, Nicolae Bălcescu și Dănicei. Aceeași situație o întâlnim și în localitățile Drobeta Turnu Severin, Hinova și Șimian din județul Mehedinți”, a precizat Roxana Mărgineanu.

Reprezentanta CEZ-Distribuție a spus că avariile produse la liniile electrice de medie tensiune au provocat întreruperi și în localitățile Mogoșești și Sârbii Măgura din județul Olt, unde aproximativ 150 de familii au rămas în beznă din noaptea de miercuri spre joi din cauza blocării accesului rutier în zonă, pentru a permite echipelor de intervenție să remedieze avariile și deranjamentele provocate de descărcările electrice și vijelie.

Potrivit Roxanei Mărgineanu, în județul Gorj se înregistrează întreruperi în sistem în 426 de gospodării din localitățile Samarinești, Strâmba Vulcan și Vârtopu.

Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.
Exit mobile version