Acasă Actualitate Dumitru Călugăru, argint la Olimpiada de Chimie din Vietnam

Dumitru Călugăru, argint la Olimpiada de Chimie din Vietnam

-

Elevul Dumitru Călugăru (foto), din Târgu Jiu, a obţinut medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Chimie, desfăşurată în perioada 20-29 iulie 2014, la Hanoi (Vietnam). Echipa României a cucerit o medalie de aur şi trei medalii de argint.  
Dumitru Călugăru este elev în clasa a XII-a a Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu. Laureată cu argint la ultimele două ediții și aflată la ultima participare, Maria Andreea Filip (clasa a XII-a/Liceul Internațional de Informatică din București) a reușit să-și adjudece în acest an medalia de aur. Ceilalți doi olimpici medaliați cu argint sunt Vlad Mihai Mandric, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Sfântul Sava“ din București, și Bogdan Ștefan Ivan, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu“ din București. Dumitru Călugăru a obținut medalia de argint și în 2013, la Moscova. La competiția din acest an au participat 291 de concurenți din 77 de țări. Olimpicii români se întorc în țară astăzi, la ora 13.05, pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă“. De precizat că Dumitru Călugăru a primit săptămâna trecută titlul „Gorjeanul anului“ 2013 din partea Consiliului Judeţean Gorj. Distincția a fost ridicată de tatăl elevului.

ȘTIRI VIDEO GdS

Ce a mai inventat Primăria Craiova? Sporul de periculozitate

Toţi angajaţii din Primăria Craiova, de la directori, şefi de serviciu şi până la muncitorii necalificaţi, primesc spor pentru condiţii periculoase sau vătămătoare. Sporurile variază de la 351 de lei brut pe lună, până la 1.808 lei brut. Am întrebat la DSP care sunt condiţiile vătămătoare şi periculoase din Primăria Craiova. Răspunsul a fost... o surpriză de proporţii.