17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimul punct de prim-ajutor pentru zone izolate

Primul punct de prim-ajutor pentru zone izolate

Filiala Gorj a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România a reuşit să înfiinţeze în satul Pleşea, aparţinător oraşului Bumbeşti-Jiu, primul punct de prim-ajutor în zone izolate din judeţul Gorj. Crucea Roşie a beneficiat de sprijin din partea Primăriei Bumbeşti-Jiu.
Punctul de prim-ajutor a fost amenajat la o familie din satul Pleşea, respectiv Petre și Elena Ciuclea, care au două fiice, dintre care una este medic rezident. Directorul executiv al Filialei Gorj a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, Grigore Righter, a instruit familia Ciuclea, dotând acest punct de prim-ajutor cu o trusă medicală ce conține glucometru, tensiometru şi un sistem de monitorizare EKG cu citire de la distanţă.
Familia Ciuclea va avea rolul de a rezolva urgenţele minore şi de a preveni agravarea situaţiilor în cazul unor urgenţe care necesită asistenţă medicală. Preşedintele Filialei Gorj a Societăţii de Cruce Roşie, Marius Vlaicu, a declarat că, prin înfiinţarea de astfel de puncte de prim-ajutor, se doreşte reducerea numărului de persoane ce îşi pierd viaţa în zone izolate: „Ţinând cont de faptul că 40% din populaţia României locuieşte la sate, iar în unele dintre ele se ajunge după câteva ore de mers cu maşina, Societatea Naţională de Cruce Roşie din România a lansat proiectul «Puncte de prim ajutor în zone izolate», care se adresează comunităţilor izolate din mediul rural ce nu beneficiază de servicii medicale permanente, iar serviciul de ambulanţă se află la o distanţă semnificativă de ele. Prin înfiinţarea acestor puncte de prim-ajutor dorim să reducem numărul de persoane care îşi pierd viaţa în zonele izolate din cauza faptului că serviciul medical nu a putut ajunge la timp. Mulţumesc pe această cale tuturor celor care s-au implicat în acest proiect“, a declarat Marius Vlaicu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS