Acasă Actualitate Competiţie chinologică la Inspectoratul de Jandarmi

Competiţie chinologică la Inspectoratul de Jandarmi

În poligonul chinologic din baza sportivă a fost organizat ieri un concurs cu câinii de serviciu din dotarea Inspectoratului de Jandarmi Județean Gorj, în vederea evaluării stadiului de pregătire a câinilor de serviciu, precum și a conductorilor acestora. Pentru buna organizare și desfășurare a acestui concurs a fost întocmit un regulament, prin care au fost stabilite probele de concurs pentru fiecare categorie de dresaj. „Concursul a constat într-o probă practică de dresaj de disciplină pentru toți câinii și o probă din dresajul de specializare a fiecărui câine de serviciu, respectiv patrulare –intervenție, urmărire sau căutare-salvare în mediul natural.
  Dresajul general a urmărit dresajul de disciplină, dresajul pentru deprinderi şi dresajul pentru dezvoltarea atenției, iar dresajul de specializare a urmărit executarea unor probe din specialitatea de patrulare și intervenție. Aprecierea rezultatelor obținute s-a realizat prin note care au fost consemnate în fișele de concurs de către arbitri. La acest concurs au participat șase câini de serviciu, precum și conductorii acestora, specializați în patrulare-intervenție, prelucrare urme și căutare salvare în mediul natural“, a declarat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version