Acasă Actualitate Zgonea: „Da, şefu’? Da, şefu’ de la Mehedinţi?“ Duicu: „Lasă gargara!“

Zgonea: „Da, şefu’? Da, şefu’ de la Mehedinţi?“ Duicu: „Lasă gargara!“

\n

Baronul PSD, Adrian Duicu, îl ruga, în februarie anul trecut, pe preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea „să nu se bage“ în schimbarea unui şef de vamă, după cum reiese din interceptările aflate la dosar. Relevantă pentru a ilustra influenţa lui Adrian Duicu asupra liderilor de la vârful PSD este discuţia baronului de Mehedinţi cu Valeriu Zgonea, al treilea om în stat. Zgonea i se adresează cu „Da, şefu’? Da, şefu’ de la Mehedinţi“, însă baronul Duicu i-o taie scurt: „Lasă gargara!“. Zgonea îi promite lui Duicu „să nu se bage“ în povestea schimbării şefului de vamă.

În data de 20.02.2013, Zgonea îl sună pe Duicu. Redăm stenograma discuţiei (vezi foto ataşat)

„Duicu Ioan-Adrian: Domn’ preşedinte, să trăieşti!
Zgonea Valeriu: Da, şefu’? Da, şefu’ de la Mehedinţi?
Duicu: Lasă gargara!
Zgonea: Ia zi, şefu’!
Duicu: Ce faci?
Zgonea: Uite, bine. Am fost la o întâlnire, mă duc la altă întâlnire.
Duicu: Şi eu mă duc la partid, ajung la partid că am şedinţa aicea. Auzi? Ce te rog. Sper că nu te bagi în treaba cu Titu, cu Neţoiu. Că mă tot bâzâie că nu ştiu ce vorbeşte cu tine pe aicea.
Zgonea: Cine?
Duicu: Titu Neţoiu.
Zgonea: Cine-i Titu asta, mă?
Duicu: Cu Tavernă, mă.
Zgonea: Lasă-mă, mă, în pace! Am vorbit ceva cu tine! Ai înnebunit la cap?
Duicu: Bine.
Zgonea: Mă bag eu în ciorba ta?! M-am băgat eu vreodată?
Duicu: Nu. Nu. Nu.
Zgonea: Tu nu eşti serios cu mine, în relaţia cu mine.
Duicu: Nu-i adevărat. E! P…!
Zgonea: Eu sunt serios cu tine.
Duicu: Nu-i adevărat. Nu. Nu-i adevărat.
Zgonea: Tu eşti… Eu când ţi-am promis că nu mă bag şi m-ai rugat, nu mă bag! … Nu m-ai rugat tu să nu mă bag?
Duicu: Da.
Zgonea: E! Şi-atunci? Pa.“

Potrivit surselor HotNews.ro, Duicu încerca să-l schimbe pe Titu Neţoiu din funcţia de şef al Vămii Porţile de Fier I, dar suspecta că ar fi protejatul lui Valeriu Zgonea. Duicu reuşeşte să-l schimbe, mutându-l de la Vama PF1 la PF2, însă doar pentru o lună, după care a fost instalat la loc. Potrivit unor surse locale, ar fi fost o simplă demonstraţie de forţă pentru a-şi etala influenţa pe care o are în PSD. Fiul lui Titu Neţoiu a fost condamnat în 2013 de Înalta Curte la opt ani cu executare pentru tentativă de omor, după ce a tras din balconul casei unde locuia 16 focuri de armă în patru maşini aflate într-o parcare, în apartamentul vecinilor şi într-un autoturism aflat în mişcare.
Curtea de Apel Bucureşti a decis, pe 30 iunie, ca preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, să rămână în arest preventiv. Duicu, baron PSD de Mehedinţi, e urmărit penal de DNA într-un dosar în care e acuzat pentru şapte infracţiuni, printre care trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi instigare la dare de mită. Potrivit referatului DNA, Duicu ar fi comis trafic de influenţă inclusiv în sediul guvernului, în biroul premierului. Victor Ponta a negat că ar avea o implicare în acest caz.
Procurorii susţin că Adrian Duicu i-a promis apropiatului său Ştefan Ponea că îşi va folosi influenţa asupra mai multor funcţionari publici (membri ai guvernului, funcţionari publici din conducerea MAI, şeful IGPR) ca să îl menţină temporar pe acesta în funcţia de şef al IPJ Mehedinţi, iar la o dată ulterioară să îl numească într-o funcţie de conducere la Inspectoratul General al Poliţiei Române, şi anume, director adjunct al Direcţiei de Ordine Publică, precum şi să o numească pe soţia lui Ponea într-o funcţie de conducere la DNA.
 Valeriu Zgonea n-a putut fi contactat până la închiderea ediţiei pentru a-şi prezenta un punct de vedere.
Departamentul Investigaţii – HotNews.ro

Exit mobile version