Acasă Actualitate Barack Obama: Rusia are obligaţia de a facilita accesul la locul avionului...

Barack Obama: Rusia are obligaţia de a facilita accesul la locul avionului prăbuşit

Barack Obama, preşedintele Statelor Unite ale Americii, a spus că Rusia trebuie să exercite influența pe care o are asupra separatiștilor proruși pentru a facilita accesul la locul prăbușirii avionului malaysian, transmite b1.ro.

Președintele SUA a adăugat că separatiștii proruși continuă să împiedice accesul la locul dezastrului, trăgând focuri de armă și mutând cadavrele victimelor. „Mutarea cadavrelor este o insultă pentru cei care au pierdut rude apropiate şi pentru lumea civilizată”, a continuat preşedintele SUA.

Obama susține că preferă să găsească o soluție politică la criza din Ucraina şi că Rusia trebuie să coopereze la investigaţia care se derulează pentru avionul care s-a prăbuşit în Ucraina. „Rusia are o influenţă extraordinară, Rusia a antrenat separatiştii, le-a oferit armament, inclusiv sisteme antiaeriene; dată fiind influenţa, Rusia trebuie să îi convingă pe separatişti să coopereze în investigaţie”, a adăugat acesta.

Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.
Exit mobile version