10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIsraelul a lansat operațiunea terestră în Fâșia Gaza

Israelul a lansat operațiunea terestră în Fâșia Gaza

Israelul a lansat operaţiunea terestră în Fâşia Gaza, iar forţele armate au primit ordin să lovească tunelurile Hamas, care nu au putut fi distruse de bombardamentele aeriene. „Soldaţii noştri vor rezolva problema la sol”, a declarat premierul Benyamin Netanyahu, transmite b1.ro.
„Tsahal operează împotriva Hamas și a altor organizații teroriste în Fâșia Gaza de pe mare, din aer și acum de la sol. Operațiunea terestră lansată de forțele noastre vizează lovirea tunelelor care merg din Gaza până în Israel”, a adăugat prim-ministrul israelian. Tot el a spus că au fost folosite tunele  pentru atacuri masive asupra civililor israelieni.
 Subteranele au fost săpate din Gaza spre Israel pentru a transporta arme, a asambla lansatoare de rachete sau pentru a pătrunde pe teritoriul israelian. Autoritățile israeliene au anunțat de altfel că au dejucat o astfel de tentativă de infiltrare joi dimineață.

Cel puțin 24 de palestinieni, printre care trei adolescenți și un copil, și-au pierdut viața de la începutul ofensivei terestre lansate în Fâșia Gaza, ridicând la 265 numărul palestinienilor care au murit până în a 11-a zi de conflict, notează France Presse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS