6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNereguli în urma controalelor efectuate la Spitalul de Urgenţă Craiova

Nereguli în urma controalelor efectuate la Spitalul de Urgenţă Craiova

Secțiile de Obstetrică-ginecologie, ORL și Chirurgie Plastică ale Spitalului Județean de Urgență Craiova au fost controlate de o echipă formată din reprezentanți ai Casei de Asigurări de Sănătate Dolj și ai Direcției de Sănătate Publică.

În perioada 5 – 30 mai 2014 au fost efectuate o serie de controale la furnizorii de servicii medicale care au contract cu Casa de Asigurări. Au fost verificate 77 de spitale din toată ţara, printre care și Spitalul Județean de Urgență (SJU) Craiova.
În urma acţiunii de control care a vizat Secțiile de Obstetrică-ginecologie, ORL și Chirurgie Plastică ale SJU Craiova s-a constatat nerespectarea obligațiilor contractuale, conform cărora unitatea sanitară trebuie să completeze corect şi la zi formularele utilizate în sistemul asigurărilor sociale de sănătate, respectiv pe cele privind evidenţele obligatorii, cele cu regim special şi cele tipizate.
Furnizorii de servicii medicale au obligația să verifice biletele de internare în ceea ce priveşte datele obligatorii pe care acestea trebuie să le cuprindă. În urma controalelor care au avut loc în Secțiile de Obstetrică-ginecologie, ORL și Chirurgie plastică au fost identificate cazuri în care bilete de internare erau nesemnate de medicul prescriptor, de pacient și de medicul care preia cazul.

„Nu aveam o rețea informatică bine pusă la punct“

Controlul efectuat de CAS Dolj și DSP Dolj a scos la iveală și faptul că în cele trei secții, menționate mai sus, au fost făcute prescripții medicale acordate în regim ambulatoriu, pe perioada în care pacienții figurau internați. Spitalul a returnat contravaloarea medicamentelor respective.
Pentru nerespectarea tuturor acestor obligații contractuale, Spitalul Județean de Urgență Craiova fost sancționat cu reţinerea unei sume care se calculează prin aplicarea unui procent de 3% la valoarea de contract aferentă lunii în care s-au constatat neregulile.
Managerul Spitalului Județean, Bogdan Fănuță, a declarat că unele nereguli sunt legate de faptul  că spitalul nu are pus la punct sistemul informatic. „Nu aveam o rețea informatică bine pusă la punct și de aceea mai avem probleme cu prescrierea rețetelor on-line. Această problemă este independentă de spital și sperăm să se rezolve cât mai repede. De asemenea, au mai fost câteva probleme în ceea ce privește codul de parafă trecut pe biletul de internare, în sensul că acesta trebuie să fie scris și de mână, iar în unele cazuri nu s-a procedat așa“, a spus managerul spitalului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS