9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateICCJ: Ruşanu, Carabulea şi Mârzac, în arest la domiciliu

ICCJ: Ruşanu, Carabulea şi Mârzac, în arest la domiciliu

Dan Radu Ruşanu, Ilie Carabulea şi Constantin Mârzac, judecaţi în dosarul „Carpatica”, rămân în arest la domiciliu, a decis definitiv, miercuri, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care a admis contestaţia procurorilor anticorupţie faţă de înlocuirea măsurii preventive, potrivit Mediafax.
Curtea de Apel Bucureşti a decis, la 9 iulie, cercetarea sub control judiciar a fostului preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) Dan-Radu Ruşanu, a omului de afaceri Ilie Carabulea şi a lui Marian Mîrzac, înlocuind astfel măsura arestului la domiciliu a celor trei.

Decizia a fost atacată de procurorii anticorupţie la instanţa supremă, care a admis contestaţia acestora.

„Constată legală şi temeinică măsura arestului la domiciliu luată faţă de inculpaţii Carabulea Ilie, Ruşanu Dan Radu şi Mârzac Marian, măsură pe care o menţine pentru o perioadă de 30 de zile, de la data de 23 iulie 2014 până la data de 21 august 2014, inclusiv”, se arată în decizia ICCJ.

Pe de altă parte, Carabulea riscă să ajungă chiar în arest preventiv, pentru că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au formulat o nouă propunere de înlocuire a arestului la domiciliu cu arestul preventiv în cazul omului de afaceri Ilie Carabulea, pe motiv că acesta a luat legătura cu mai mulţi martori şi a instalat la domiciliul său un sistem de monitorizare video a sediului Carpatica Asig.
Carabulea a mai fost arestat preventiv în dosarul „Carpatica”, tot la propunerea DNA, măsura fiind înlocuită ulterior cu arestul la domiciliu.
Noua propunere de înlocuirea a arestului la domiciliu cu arestul preventiv în cazul lui Carabulea va fi luată în discuţie, vineri, de judecătorul de cameră preliminară de la Curtea de Apel Bucureşti.
Ruşanu şi Mârzac au fost şi ei, iniţial, în arest preventiv, măsura fiind înlocuită ulterior cu arestul la domiciliu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS