16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis: În 21 iulie decidem candidatul PNL la prezidenţiale

Iohannis: În 21 iulie decidem candidatul PNL la prezidenţiale

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, marţi, la finalul Delegaţiei Permanente, că s-a decis convocarea Congresului comun PNL-PDL pentru 26 iulie, când se va lua decizia politică a fuziunii, iar în 21 iulie va fi stabilit candidatul PNL pentru alegerile prezidenţiale.
Liderul PNL a anunţat decizia Delegaţiei Permanente a partidului pentru convocarea congresului PNL pe 26 iulie, la ora 12.00, la Palatul Parlamentului, potrivit Mediafax.

Iohannis a menţionat că pe ordinea de zi a congresului vor fi două puncte: cel privitor la aprobarea statutului noului partid rezultat din fuziunea PNL-PDL şi aprobarea protocolului politic.

”În acest fel, pe data de 26 iulie se va încheia procedura politică de decizie a unificării PNL-PDL. În aceeaşi zi va avea loc şi congresul, Convenţia PDL, iar la sfârşit va avea loc congresul comun care va consfinţi aceleaşi două lucruri: statutul şi protocolul politic”, a mai declarat liderul PNL.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, a explicat că, după decizia luată în congresul comun PNL-PDL, în termen de zece zile vor fi depuse la Tribunalul Bucureşti protocolul de fuziune şi noul statut, conform Legii partidelor politice.

Totodată, vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu a declarat că, până la finalul acestei săptămâni, Comisia de negociere cu PDL va lua o decizie asupra Statutului comun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS