17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMAE activează Celula de criză pentru românii din Fâşia Gaza

MAE activează Celula de criză pentru românii din Fâşia Gaza

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a decis activarea de urgenţă a Celulei de criză la nivelul Ministerului Afacerilor Externe pentru acordarea de asistenţă consulară cetăţenilor români din Fâşia Gaza, informează medifax.ro.
Acordarea de asistenţă consulară implică inclusiv eventuale plecări ale cetăţenilor români din Fâşia Gaza, care este, de câteva zile, ţinta unor raiduri aeriene israeliene în care şi-au pierdut viaţa cel puţin 64 de palestinieni, inclusiv civili.

Membrii Celulei de criză, reprezentanţi MAE şi ai instituţiilor competente în domeniu monitorizează situaţia din zonă, sunt în contact permanent cu autorităţile locale şi efectuează toate demersurile pentru coordonarea activităţilor la faţa locului, a precizat ministerul.
Ministerul de Externe mai informează că, în această acţiune sunt implicate toate misiunile diplomatice şi consulare ale României din zonă şi că, suplimentar, din Centrala MAE s-a decis trimiterea unor echipe consulare dotate cu mijloace mobile de acordare a asistenţei consulare pentru cetăţenii români aflaţi în Fâşia Gaza.

La 8 iulie, MAE a ridicat nivelul de alertă de călătorie pentru Israel şi Teritoriile Palestiniene, recomandând evitarea călătoriilor în zonă, în afara celor strict necesare.
Ministerul Afacerilor Externe cere cetăţenilor români aflaţi în prezent în Israel şi Teritoriile Palestiniene sau care se îndreaptă deja către aceste destinaţii să îşi anunţe prezenţa la misiunile diplomatice din zonă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS