21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateChevron a încheiat explorarea gazelor de şist la Pungeşti

Chevron a încheiat explorarea gazelor de şist la Pungeşti

Activităţile de explorare a gazelor de şist în extravilanul localităţii Siliştea, judeţul Vaslui, au fost finalizate de compania Chevron, la două luni de la începerea lucrărilor de foraj, care s-au realizat la adâncimi de aproximativ 3.000 de metri, potrivit Mediafax.

Odată cu finalizarea lucrărilor, compania petrolieră va analiza informaţiile obţinute pe parcursul operaţiunilor, în vederea stabilirii potenţialului zăcământului de gaze de şist.

„Chevron anunţă că activităţile de foraj de explorare au fost finalizate la sonda sa din apropierea satului Siliştea, judeţul Vaslui. Activităţile de foraj au fost demarate la începutul lunii mai 2014, după efectuarea tuturor verificărilor de siguranţă şi performanţă, şi au fost finalizate fără incidente. În prezent, Chevron analizează informaţiile obţinute atât pe parcursul operaţiunilor de foraj cât şi în urma investigaţiilor geo-fizice de sondă, pentru a înţelege potenţialul de resurse de gaze naturale din argilite”, se arată într-un comunicat al companiei Chevron România.

După obţinerea certificatului de urbanism şi a acordului de mediu în cursul anului trecut, Chevron a primit de la Consiliul Judeţean Vaslui, în octombrie 2013, şi autorizaţia de construire pentru amenajarea platformei pe care este montată sonda de explorare a gazelor de şist. Lucrările au început efectiv pe 2 decembrie 2013, cu o întârziere de o lună şi jumătate din cauza protestelor localnicilor.

Societatea Chevron România mai deţine trei acorduri de mediu în judeţul Vaslui pentru explorarea gazelor de şist în localităţile Păltiniş – Băceşti, Popeni – Găgeşti şi Puieşti. De asemenea, compania petrolieră a mai obţinut, în aprilie 2014, şi cea de-a doua autorizaţie de construire pentru amplasarea unei noi sonde de explorare în perimetrul deţinut la Puieşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS