3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBucureşti: Primăria Capitalei continuă eutanasierea maidanezilor

Bucureşti: Primăria Capitalei continuă eutanasierea maidanezilor

Primăria Capitalei continuă eutanasierea maidanezilor, iar poliţistii locali îi vor însoţi pe hingheri pentru ca aceştia să nu fie atacaţi de iubitorii de câini, informează hotnews.ro.
Ca urmare a incidentelor petrecute în ultimele zile, când hingherii Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor au intrat în conflict cu mai mulţi iubitori de câini, primarul general, Sorin Oprescu, a convocat azi, la sediul Primăriei  Bucureşti, o şedinţă la care au participat prefectul Capitalei, Nicolae Petrovan, responsabili ai Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, Jandarmeria şi  coordonatorul de proiect al Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, Răzvan Băncescu, pentru a stabili ce masuri trebuie luate.
În cadrul şedintei s-a stabilit că programul de eutanasiere a câinilor fără stăpân să meargă mai departe.
„În urma întalnirii, s-au stabilit măsurile urgente care se impun pentru ca programul privind gestionarea câinilor fără stăpân în Municipiul Bucureşti să continue, în bune conditii. De comun acord, cei prezenţi au concluzionat că, deşi normele metodologice sunt suspendate, temeiul legii există, ceea ce înseamnă că programul de gestionare a câinilor fără stăpân se poate derula fără probleme”, au transmis reprezentanţii Primăriei Capitalei.

Legea pentru gestionarea câinilor fără stăpân, suspendată pe 20 iunie

Pe 24 iunie 2014, Sorin Oprescu a declarat că a oprit eutanasierea câinilor, după ce Curtea de Apel Bucureşti a suspendat normele de aplicare a legii care permitea omorârea maidanezilor, pe 20 iunie 2014. Suspendarea a fost cerută de această organizaţia VIER PFOTEN, iar efectul imediat a fost acela că legea uciderii nu mai dispune de norme de aplicare şi, drept consecinţă, nu mai există un cadrul legal pentru reglementarea capturării şi uciderii câinilor fără stăpân.
Decizia oficială comunicată de Curtea de Apel a anunţat că hotărârea de Guvern este suspendată în întregime.

Legea uciderii a intrat în vigoare în octombrie 2013, ca urmare a tragicului incident în care un copil şi-a pierdut viata dupa ce a fost atacat de câini. Normele de aplicare a legii au fost emise în decembrie 2013, iar eutanasierea câinilor a început în lunile ce au urmat.

Primăria Capitalei a capturat din septembrie 2013 până în prezent circa 25.000 de câini, dintre care peste 10.000 au fost eutanasiaţi, a declarat Razvan Bancescu, şeful de proiect al Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor din cadrul Primăriei Capitalei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS