22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSistem de canalizare nou pentru un cartier de gospodării

Sistem de canalizare nou pentru un cartier de gospodării

Câteva sute de blocuri şi gospodării de pe strada 14 Octombrie din Târgu Jiu vor beneficia de un sistem nou de colectare a apelor menajere. Lucrările care au loc pe strada 14 Octombrie constau în înlocuirea colectorului principal, care va fi înlocuit cu unul nou, cu un diametru de 600 de milimetri. Acesta va crea condiţiile necesare în ceea ce privește preluarea apei menajere dinspre partea de nord a municipiului Târgu Jiu.
„În paralel cu această lucrare, se execută lucrări şi pe alte străzi ale municipiului; discutăm despre străzile din Debarcader, 11 iunie, Griviţa. Finalizând aceste lucrări până în luna septembrie, putem spune că vom realiza în totalitate sistemul de preluare a apei menajere în condiţii normale şi transferarea acesteia către staţia de tratare din Strada Mărgăritarului. Valoarea investiţiei este de circa 2,7 milioane de lei; sunt fonduri nerambursabile, beneficiar fiind SC Aparegio. În afară de lucrările de canalizare menajeră sunt lucrări de reabilitare a reţelelor de apă. După ce se finalizează aceste lucrări, străzile vor intra pe un program de modernizare pe fonduri europene“, a spus Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu.

Alte investiţii

Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu, a declarat că este foarte posibil ca luna viitoare să demareze lucrările la noul stadion din municipiu. Proiectele tehnice au fost deja finalizate. „Atât la sala sporturilor, cât şi la stadionul Municipal, proiectele sunt în stadiul de finalizare, ca şi proiect tehnic. Primăria lucrează la partea de eliberare în zona stadionului şi mutarea terenurilor de tenis pentru a asigura condiţiile de realizare a acelor parcări prinse în proiect. Undeva în august-septembrie sperăm să demarăm primele lucrări de modernizare. Sunt lucrări mari şi pretenţioase, care se vor întinde pe o perioadă de până la 12-16 luni. Sperăm că anul viitor vom discuta de un stadion modern“, a precizat directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu.

Exproprieri
pentru noua centură

Centura municipiului Târgu Jiu va însemna și exproprieri pe unde va trece şoseaua lungă de peste 20 de kilometri.
„Am avut săptămâna trecută o discuţie cu reprezentanţii CNADNR. Au mai luat ultimele date privind zonele de traseu, zonele de utilităţi; s-au purtat discuţii privind corelarea centurii actuale sau a drumului de rocadă, din zona de sud a municipiului Târgu Jiu, de acolo de unde se desprinde atât varianta est, cât şi varianta vest a centurii ocolitoare. Sperăm ca într-o lună deja să înceapă execuţia, predarea amplasamentelor şi punctelor de începere a lucrărilor, în special în zona drumurilor naţionale, râurilor, pentru că sunt acele pasaje mari, dar şi podurile peste Jiu, Amaradia. Cât priveşte exproprierile, se lucrează la partea de publicare. Au fost identificaţi proprietarii, documentaţia a fost realizată de către firma de consultanţă care se ocupă de partea de exproprieri, urmând publicarea în Monitorul Oficial“, a menţionat Ionescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS