8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateKievul închide spațiul aerian în estul Ucrainei

Kievul închide spațiul aerian în estul Ucrainei

Kievul a închis, azi, spațiul aerian pentru zborurile civile în estul Ucrainei, regiune unde armata ucraineană își continuă operațiunile, în special în orașele Lugansk și Donețk, transmite agerpres.ro.

„Pentru asigurarea securității zborurilor, spațiul aerian în zona unde are loc operațiunea antiteroristă este închis pentru orice zboruri civile”, se arată în comunicatul aviației de stat ucrainene.
Anterior, ministrul ucrainean al apărării Valeri Gheletei a precizat că guvernul de la Kiev nu va negocia cu rebelii până când aceștia nu vor depune armele și că un nou armistițiu unilateral ca cel expirat la 30 iunie este exclus.
Purtătorul de cuvânt al Consiliului ucrainean pentru apărare și securitate națională, Andrei Lîsenko, a declarat, potrivit ITAR-TASS, că operațiunea armatei ucrainene ”continuă în estul Ucrainei conform planului președintelui țării”, Petro Poroșenko. El nu a dezvăluit detalii din acest plan, afirmând doar că ”realizarea acestuia va fi o surpriză neplăcută pentru teroriști”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS