16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGhid multimedia pentru turiştii Castelului Corvinilor din Hunedoara

Ghid multimedia pentru turiştii Castelului Corvinilor din Hunedoara

Turiștii care vizitează Castelul Corvinilor din Hunedoara pot să primească informaţiile referitoare la sălile și  la curtea monumentului istoric cu ajutorul unei aplicații multimedia, instalată pe mai multe tablete ce aparțin muzeului sau care poate fi descărcată pe smartphone-ul personal, informează agerpres.ro.
„Tabletele sunt prevăzute cu un ghid multimedia ce oferă explicații de specialitate în cinci limbi. Dacă doresc, turiștii pot solicita aceste tablete la intrarea în castel și le pot folosi în timpul vizitei. În acest fel pot să afle foarte multe lucruri interesante despre acest monument istoric. Același ghid multimedia se poate descărca pe smartphone, în cazul turiștilor care dețin acest tip de telefon. Explicațiile sunt accesate în rețeaua de wi-fi ce este disponibilă în interiorul castelului”, a declarat directorul Muzeului Castelul Corvinilor Hunedoara, Costin Tinca.
Ghidul electronic poate fi ascultat în limbile română, engleză, franceză, maghiară și italiană, iar folosirea lui este condiţionată de un tarif de șase lei.

Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost inclus de cunoscutul portal turistic TripAdvisor între primele cinci destinații de vacanță din România, în baza voturilor primite din partea turiștilor care au vizitat acest monument istoric construit în perioada medievală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS