11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmbasadorul Belgiei a împărţit daruri copiilor

Ambasadorul Belgiei a împărţit daruri copiilor

O asociaţie de voluntari din Belgia și ambasadorul acestei ţări la Bucureşti au împărţit ieri daruri copiilor din Centrul de Plasament din Târgu Cărbuneşti.

De opt ani, membrii unei asociații nonprofit din Belgia vin la Centrul de Plasament din orașul Târgu Cărbunești și aduc daruri micuților internați aici. De asemenea, voluntarii belgieni petrec câteva săptămâni la centru, alături de copii. Cei 45 de copii de la Centrul Maternal din orașul Târgu Cărbunești au primit îmbrăcăminte, încălțăminte, jucării, fructe și dulciuri. Darurile au fost oferite de ambasadorul Regatului Belgiei la Bucureşti, Excelenţa sa, Philippe Beke. „Asociația Drumul Speranței din Belgia colaborează de mai mulți ani cu acest centru din Cărbunești și de această dată le-au fost aduse 280 kg de ajutoare. Avem aici îmbrăcăminte, încălțăminte, jucării. În Belgia, au loc de Crăciun târguri speciale și voluntarii noștri au vândut diverse produse acolo, au făcut rost de bani și apoi au cumpărat aceste daruri aduse copiilor de aici. Avem o foarte bună relație cu autoritățile, o să mai venim. Voluntarii din Belgia petrec timp aici, interacționează cu copii, le dăruiesc momente frumoase, bucurie, nu doar bunuri materiale. Copiii îi iubesc și își doresc să revină“, a spus ambasadorul Belgiei în România.

Bucuroși
și nerăbdători

Cele șapte voluntare care vin la Cărbunești de mai bine de opt ani sunt deja prietenele lor, așa că și cu ambasadorul și soția sa s-au împrietenit repede. „Aici sunt 45 de copii de la câteva zile până la vârsta de 14 ani. An de an, aici vin câteva voluntare din Belgia și stau cu micuții. Produsele aduse sunt de o foarte bună calitate. Am reușit să obținem fonduri europene pentru reabilitarea sediului nostru din centru, iar acum stăm în căminul internat al liceului. Cred că în primăvară, înainte de Paște, ne vom muta în apoi“,  a spus contabilul Centrului Maternal Târgu Cărbunești.

Belgienii vor
să deschidă fabrici
de bere în Gorj

După vizita la Cărbuneşti, ambasadorul Belgiei la Bucureşti, Philippe Beke, a participat ieri şi la o întâlnire cu autorităţile din Gorj. Tema discuțiilor au fost oportunităţile de investiţii în judeţ. Belgienii ar putea investi în realizarea a câteva mici fabrici de bere în mai multe puncte din judeţ. „Nu este prima mea vizită în judeţul Gorj, dar este prima întâlnire cu autorităţile locale. Am mai fost anul trecut, am făcut parte şi din grupul diplomatic care a vizitat judeţul în luna mai, am mai vizitat fabrica de ciocolată belgiană de la Crasna. Voi merge la Târgu Cărbuneşti, unde partenerii români şi belgieni din domeniul social au dezvoltat un proiect comun pentru copiii cu probleme, de protecţie socială. Mă voi întâlni şi cu preşedintele Camerei de Comerţ pentru a vedea ce activităţi economice putem dezvolta, oportunităţi de investiţii în zonă, poate vom deschide câteva fabrici mici de bere. Este important să cunoaştem oportunităţile zonei. În România, există peste 250 de localităţi înfrăţite cu unele din Belgia şi încercăm să vedem dacă putem realiza acest lucru şi în Gorj, în turism sau în agricultură“, a spus Philippe Beke, ambasadorul Belgiei. „Discuţiile au fost legate de relaţiile noastre româno-belgiene şi Gorjul trebuie să facă pasul pentru a consolida aceste relaţii pentru o colaborare în domeniul cultural, social, economic cu Belgia“, a declarat Ion Călinoiu, președintele CJ Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS