27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateISU Mehedinţi, locul I la Campionatul de înot al MAI

ISU Mehedinţi, locul I la Campionatul de înot al MAI

Lavinia Brebu, ofiţer în cadrul ISU „Drobeta” al judeţului Mehedinţi, a obţinut locul I la etapa finală a Campionatului de înot al Ministerului Administraţie şi Internelor (MAI). Şi în acest an, campioana pompierilor mehedinţeni s-a detaşat de celelalte concurente, reuşind să obţină locul I la proba de „100 m bras”. Ea a participat la etapa finală a Campionatului de înot al MAI, care s-a desfăşurat, în perioada 1- 4 iulie, la Piteşti.

La acest concurs, peste 60 de cadre ale MAI (pompieri,  jandarmi, poliţie şi poliţie de frontieră) s-au duelat pentru a ocupa un loc pe podium. Probele liber şi bras au fost organizate pe categorii (50, 100, 200 m liber şi 100 m bras, pentru bărbaţii sub 35 de ani şi 200 m liber pentru cei peste 35 de ani). Fetele, indiferent de vârstă, au concurat la 50 m liber şi 100 m bras. Câştigătorii au primit medalii şi cupe.

Lavinia Brebu a reprezentat cu succes, de fiecare dată, atât în ţară, cât şi în alte ţări, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Drobeta”. Lavinia Brebu a participat la competiţii naţionale, internaţionale şi mondiale, unde a obţinut numeroase medalii.  

Determinarea şi pregătirea fizică susţinută, au ajutat-o să obţină, peste 50 de medalii, numai de când este angajat al ISU Mehedinţi.

Cele 10 medalii (7 de aur, 2 de argint şi una de bronz) obţinute în anul 2008, la Jocurile Mondiale ale Pompierilor, au plasat-o atunci pe primul loc în fruntea clasamentului. În acel an, la Liverpool, a reuşit să devină cel mai bun pompier-înotător din lume. În anul 2009, la Vancouver – Canada, a reuşit să câştige 5 medalii, dintre care 3 de argint şi 2 de bronz. Tot în anul 2009, la Gyula, în Ungaria, a participat la concursul internaţional “Stelele Pompierilor”, unde a obţinut 2 medalii de aur, 2 de argint şi cupa pentru cea mai bună sportivă a competiţiei. In anul 2011, la Jocurile Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor desfăşurate la New York, Lavinia Brebu a spulberat concurenţa şi s-a întors acasă cu 8 medalii. Ultima competiţie a Jocurilor Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor a avut loc anul trecut la  Belfast, Irlanda de Nord. Şi acolo, Lavinia Brebu a obţinut  8 medalii, dintre care 2 de aur, 3 de argint şi 3 de bronz.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS