10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate Olt: Liberalul Ioan Ciugulea a demisionat

Olt: Liberalul Ioan Ciugulea a demisionat

Ioan Ciugulea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt şi fost lider al PNL Olt, şi-a anunţat, azi, demisia din funcţia avută în administraţia judeţeană, informează adevarul.ro. El a motivat gestul spunând că nu poate rămâne în funcţie deoarece, la ultima şedinţă a CJ Olt, a votat contra unei hotărâri a instituţiei în cadrul căreia lucrează. Ciugulea a precizat că va rămâne membru PNL, dar, totodată, va adera la Asociaţia Idei Libere a lui Călin Popescu Tăriceanu.

Anul trecut a mai demisionat şi anul trecut, când era preşedinte al organizaţiei judeţene a PNL Olt, alături de toţi membrii Biroului Permanent Judeţean după ce au considerat că nu pot organiza în termenul stabilit de conducerea centrală a partidului alegerile de la nivelul filialei, înaintea scrutinului europarlamentar din luna mai a acestui an. Ciugulea a rămas însă pe funcţia de vicepreşedinte al CJ Olt, deşi nu se afla în cele mai bune relaţii cu noul lider numit interimar de la centru, Gigel Ştirbu, fostul ministru al Culturii în guvernul Ponta din perioada decembrie 2013 – martie 2014.

Ciugulea şi-a anunţat dimisia în cadrul unei conferinţe organizată la sediul Consiliului Judeţean Olt. Oficial, acesta şi-a pus gestul pe seama faptului că a considerat că nu este onorant să rămână în funcţia de vicepreşedinte al CJ Olt atâta timp cât, la ultima şedinţă de acum două săptămâni, el a votat, ca şi membru al PNL, împotriva unei hotărâri a instituţiei în cadrul căreia lucrează. „Nu mi s-a părut corect ce s-a întâmplat la ultima şedinţă de Consiliu Judeţean, atunci când eu am votat împotrivă, ca membru al PNL, faţă de un proiect de hotărâre referitor la acordarea unor sume către administraţiile locale. Eu cam semnez şi avizez toate documentele din CJ Olt şi asta înseamnă că nu am calitatea ca, de unde îmi iau eu indemnizaţia, să votez împotriva propriilor mele decizii din cadrul CJ Olt. Când am votat împotrivă, am făcut-o ca şi consilier judeţean PNL. Eu consider că mi-am făcut datoria de onoare. Deci, începând de astăzi, îmi depun demisia şi am cerut o săptămână până să îmi predau ce am de predat”, declarat Ioan Ciugulea, care a precizat că nu s-au făcut presiuni asupra sa pentru a-şi da demisia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS