14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProcurorii DNA cer menţinerea în arest a lui Stavarache

Procurorii DNA cer menţinerea în arest a lui Stavarache

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din Capitală a judecat, astăzi, contestaţia procurorilor DNA faţă de soluţia Curţii de Apel Bacău, care a decis joia trecută, eliberarea lui Romeo Stavarache şi a oamenilor de afaceri Liviu Goian şi Liviu Cenuşă, transmite adevarul.ro.
Cei trei inculpaţi au fost încarceraţi pentru 30 de zile, pentru încălcarea măsurilor impuse de controlul judiciar. Romeo Stavarache, Liviu Goian şi Liviu Cenuşă au ajuns în această dimineaţă, în cătuşe, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru a se judeca contestaţia făcută de procurorii DNA Bacău faţă de eliberarea sub control judiciar dispusă iniţial la Curtea de Apel din Bacău.

Primarul Romeo Stavarache este acuzat de cinci cazuri de luare de mită, în valoare totală de 2,39 milioane de lei. Liviu Goian, Liviu Cenuşă dar şi Constantin Apostol, director al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord-Est (ADR NE) sunt acuzaţi de intermedierea acestor infracţiuni.
În acelaşi dosar este inculpat şi milionarul Costel Căşuneanu, acuzat de dare de mită. Cei trei învinuiţi vor ajunge din nou la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) miercuri, 9 iulie, când se va judeca contestaţia lor faţă de schimbarea măsurii de control judiciar în libertate, cu starea de arest preventiv.

În noaptea de 26 iunie, Stavarache, Goian şi Cenuşă au plecat cu aceeaşi maşină din sediul IPJ sfindând decizia Curţii de Apel Bacău de eliberare sub control judiciar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS