17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCondimente celebre în lume

Condimente celebre în lume

36 de bucătării ale lumii au fost studiate pentru a stabili cele mai populare și comune ingrediente, acestea referindu-se la  condimente, ierburi şi uleiuri. Concluzia specialiştilor a fost că cel mai popular condiment este chimenul, iar coriandrul este cea mai populară plantă utilizată în bucătărie, potrivit dailymail.co.uk. Chimenul, coriandrul și curcuma sunt ingrediente comune în Bengal, dar în mâncărurile din Asia Centrală se folosesc predominant seminţe de pin, fistic și scorțișoară. Usturoiul este popular în nouă regiuni, printre care Franța, Italia, Spania  și Africa de Nord. În vacanţă, fiecare dintre noi vrea să experimenteze lucruri noi şi printre acestea se numără şi mâncărurile specifice bucătăriei din zona vizitată.  Usturoiul este folosit atât în Europa, cât și în Africa. Oregano are un gust popular în preparatele specifice bucătăriei mediteraneene. Pentru regiunile care nu au mâncăruri naționale sau au mai multe feluri de mâncare, care sunt populare în anumite orașe, cercetătorii au combinat rețetele şi ingredientele: de exemplu – ardeiul în Louisiana și lămâia în bucătăria grecească. În Hawaii, predomină nuca kukui, care creşte doar pe această insulă. Smântâna este comună în nordul și estul Europei şi este folosită frecvent la mâncărurile evreiești din Europa și din Normandia. Bucătarii folosesc în aceste zone şi cidru de mere și calvados.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS