17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraioveni înșelați cu RCA false

Craioveni înșelați cu RCA false

Mașinile înmatriculate în Bulgaria, ținta predilectă a suspecților reținuți pentru 30 de zile. Poliția face apel la craioveni să depună sesizări. Se bănuiește că peste 100 de cetățeni au fost înșelați în perioada iunie 2013 – februarie 2014.

Doi craioveni au fost reținuți pentru 30 de zile de polițiști, fiind suspectați că au înșelat zeci de persoane cu asigurări auto false. Pe 24 iunie, polițiștii de la Secția 2 Craiova au definitivat cercetările într-un dosar complex, în care au fost efectuate 15 percheziții domiciliare și trei percheziții informatice. M. Bogdan (de 22 de ani) și Claudiu C. (de 26 de ani) din Craiova sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals, uz de fals și mărturie mincinoasă. În același dosar, mai sunt cercetați Mihai S. (de 28 de ani) și Romică A. (de 44 de ani) pentru fals, uz de fals și mărturie mincinoasă, dar și Constantin N. (de 26 de ani) – din Carpen, care se sustrage cercetărilor. În urma investigațiilor, polițiștii au descoperit că tinerii reținuți au înșelat 15 persoane, de la care au primit suma de 7.100 de lei, în schimbul căreia au întocmit în fals asigurări obligatorii auto și alte documente pentru autoturisme înmatriculate în România și în străinătate, în special în Bulgaria. Potrivit IPJ Dolj, suspecții nu aveau punct de lucru, ci acționau în baza unor recomandări.
„Vânau în special autoturismele înmatriculate în Bulgaria. De altfel, falsificau asigurări RCA în numele unei companii bulgare, pe care le vindeau mai ieftin decât pe piață. Se bănuiește că peste 100 de craioveni ar fi fost înșelați prin această metodă, în perioada iunie 2013 – februarie 2014. Polițiștii s-au sesizat din oficiu, în baza unor informații pe care le-au primit, apoi au început să apară și păgubiții“, a precizat Amelia Căprărin, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. Doi dintre suspecți au folosit personal asigurările pe care în prealabil le falsificaseră. Polițiștii fac apel la craiovenii care au asigurări de Bulgaria să sesizeze organele abilitate petru cercetări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS