Acasă Actualitate Cutremurul de la Craiova, explicat de specialiști

Cutremurul de la Craiova, explicat de specialiști

 

Un cutremur cu magnitudinea de 4,4 pe scara Richter s-a produs aseară, la ora 22.39, la 5 kilometri de localitatea Corabia (Olt) și 31 de kilometri de Dăbuleni (Dolj). Seismul s-a resimțit și la Craiova, timp de câteva secunde, și nu a produs pagube. Potrivit Institutului Național de Fizică a Pământului (INFP), cutremurele cu epicentrul în zona respectivă nu sunt ceva neobișnuit.

„Seismul a avut 4,4 grade pe scara Richter în epicentru, iar la Craiova s-a simțit ca unul cu magnitudinea de 2-3 grade. Nu este nimic neobișnuit, există o falie în zona respectivă care generează cutremure, însă rar și de mică magnitudine. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 15 kilometri, acest gen de seisme produc efecte de suprafață, pe o arie redusă și nu are replici. Ele se resimt până la 50 de kilometri de zona epicentrului. Nu avem semnale că s-ar fi produs pagube”, a declarat pentru GdS Constantin Ionescu, directorul INFP.


Editor: Delia Pătru

 

 

 

Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.
Exit mobile version