6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGorj:Mischie a revenit în viaţa publică

Gorj:Mischie a revenit în viaţa publică

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Nicolae Mischie, a început din nou să participe la viaţă publică a judeţului. Ex-baronul de Gorj a participat ieri la Padeş, la omagierea lui Tudor Vladimirescu şi a pandurilor săi.

Nicolae Mischie este membru al Societăţii de Ştiinţe Istorice, Filiala Gorj şi a fost profesor de istorie la un colegiu de Târgu Jiu, după care a activat o perioadă ca profesor universitar la Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu.

Nicolae Mischie a fost liberat condiţionat din penitenciar în luna martie a acestui an, după mai bine de un an de detenţie. Ex-preşedintele PSD Gorj a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru fapte de corupţie în dosarul bazat pe autodenunţul omului de afaceri româno-american Clement Mocanu. După ce a demisionat din PSD în anul 2003, Mischie a avut mai multe încercări de a reveni în politică, la partide mai mici, dar toate au eşuat. Fostul şef al Consiliului Judeţean Gorj chiar a şi candidat în alegerile locale şi generale, dar nu a mai avut succes.


Editor: Delia Pătru
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS