8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova, capitala prieteniei

Craiova, capitala prieteniei

\n

Piaţa Prefecturii din Craiova a fost, sâmbătă şi duminică, locul în care s-a celebrat prietenia, în cadrul evenimentului Zilele Prieteniei Bergenbier. Publicul, dar şi artiştii care au urcat pe scenă au dovedit că „pot să fie cu toţii mai buni, mai buni prieteni“.
Despre spiritul bunei comuniuni au vorbit „Nişte băieţi“, cei care au adus în faţa publicului piese vechi pe care „le-au coafat“, schimbând din loc în loc câteva versuri. Cea mai bună poveste despre prietenia dintr-o trupă este a lor. De altfel, este şi cea care a dus la crearea trupei: „Lucram toţi într-un bar şi într-o seară plictisitoare de luni, în care clienţii nu prea ne treceau pragul, ne-am apucat să cântăm la întâmplare piese vechi pe scenă şi, de unde, nu era nimeni în cârciumă s-a umplut şi toată lumea a cântat cu noi, şi de atunci ne-a rămas numele Nişte băieţi“, au povestit membrii trupei.
Pentru că vor să facă oamenii fericiţi şi din dragoste şi respect pentru compozitorii şi interpreţii care le-au adus bucurii în anii copilăriei, proiectul „Nişte băieţi“ propune transpunerea pieselor nemuritoare, scrise înainte, în timpul şi după epoca „de aur“, în ritmuri de punk rock, pentru a le face cunoscute mai departe generaţiilor tinere.

Puterea muzicii

Trupa Ska-nk, o abreviere a stilurilor principale care o definesc, ska-ul şi punk-ul, a venit de la Baia Mare să cucerească publicul craiovean cu piese ce ating o gamă vastă de subiecte, de la cele mai serioase, până la versuri pline de umor sau jocuri de cuvinte îndrăzneţe. „Prietenia dintre noi s-a născut datorită muzicii. Dacă nu era ea, nu ne cunoşteam. Fiecare mergea în concerte în care se cânta în stilul acesta pe care îl abordăm astăzi, dar nu ne ştiam. Poate doar din vedere. Prima întâlnire a avut loc între mine (Johnny chitară & voce – n.r.) şi toboşar (Alec). A venit apoi în formaţie şi colegul de la bass (Nemeș Tudor). Am făcut o mică formaţie, care repeta în sala basistului. Era un zgomot infernal, nu că acum ar fi mai bine. Simţeam însă nevoia unui membru nou. Tot colegul de la tobe l-a găsit pe Frumosul (Aurel – chitară), şi aşa în vara lui 2010 am făcut prima repetiţie în formulă completă“, ne povesteşte Johnny.
Îşi amintesc cu plăcere de începuturi, la fel cum le trezesc amintiri frumoase faptele bune pe care le-au făcut cândva, căci ei au fost la Zilele Prieteniei Bergenbier mesagerii faptelor şi gândurilor pozitive. „Am lucrat ca şi paznic la un cinema şi într-o zi am dus un sac de popcorn la un om al străzii, care îşi petrecea timpul prin apropiere. I-am oferit o zi extraordinar de frumoasă şi fericită“, povesteşte Aurel, „Frumosul“, cum îi spun colegii de trupă.
Au celebrat prietenia alături de Nişte băieţi şi Ska-nk şi The Case, Up To Eleven, ZOB, Viţa-de-Vie, a fel cum printr-un simplu gest au dovedit că pot transforma oamenii în prieteni şi Paraziţii, R.O.A., Ultimu’ Nivel, Days of Confusion şi Proiectul Tivodar sau Mihai Mărgineanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS