7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinţi: Gospodărie afectată de viitură

Mehedinţi: Gospodărie afectată de viitură

Ploile torenţiale căzute în ultimele ore în judeţul Mehedinţi au început să facă pagube şi să creeze probleme cetăţenilor. O familie din comuna Burila Mare, satul Ţigănaş, riscă să rămână sub cerul liber, după ce casa în care oamenii locuiesc a fost afectată de viitură. Din cauza unor excavaţii făcute la o pensiune aflată în construcţie, pământul din apropierea casei a început să se surpe, iar casa riscă să cadă. Pământul scos în timpul săpăturilor pentru temelia pensiunii a fost luat de ploaie şi dus direct în curtea oamenilor. Oamenii au cerut sprijinul autorităţilor locale, pentru că au rămas fără apă potabilă, după ce ploaia şi viitura au afectat bazinul folosit pentru aprovizionarea cu apă.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi ai primăriei comunei Burila Mare au precizat că va fi demarată o anchetă în acest caz. „După primele verificări se observă nişte lucrări de excavaţie şi depozitare de pământ şi nisip în imediata vecinătate a gospodăriei, lucrări care se pare că s-au efectuat fără a proteja această gospodărie. Pământul a fost antrenat şi a fost adus în curte şi există în continuare pericol pentru a fi antrenate alte alunecări. Este nevoie de măsuri şi acţiuni operative. Proprietarul care început aceste lucruri trebuie să protejeze această familie”, a spus Liviu Borugă, căpitan în cadrul ISU Drobeta.

„Este adevărat că din cauza acestor lucrări casa este acum afectată. Nu trebuia să se facă aceastră lucrare până nu se făcea un zid de protecţie. Este un domn din Severin care are pe proiect o pensiune, primăria a dat autorizaţia, dar cei de la mediu trebuie să vină să vadă dacă s-au respectat condiţiile legii”, a spus Jenică Cicic, primarul comunei Burila Mare.

Judeţul Mehedinţi se află în continuare sub avertizare Cod Galben pentru ploi şi inundaţii.


Editor: Oana Olaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS