12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBoc: Tăriceanu aplică principii staliniste

Boc: Tăriceanu aplică principii staliniste

Fostul premier Emil Boc l-a acuzat pe preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, că aplică „principii staliniste“, el spunând că este inadmisibilă respingerea prezenţei şefului statului la şedinţa solemnă a Senatului.
Emil Boc a declarat ieri că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este „grobian şi nerafinat în practicile împotriva adversarilor politici“.
„Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, aplică principii staliniste, după modelul «cine nu este cu noi este împotriva noastră». Astfel, reînvie în plină democraţie românească practici din perioada stalinistă, ducându-le, însă, spre perfecţiune. Este inadmisibil să respingi prezenţa şefului statului în funcţie la şedinţa solemnă a Senatului pentru motivul că ar avea altă părere cu privire la sistemul bicameral din România. Nici Stalin nu făcea acest lucru, era mult mai rafinat. Tăriceanu, în schimb, este mult mai grobian şi nerafinat în practicile împotriva adversarilor politici“, a spus Boc.
Potrivit acestuia, Tăriceanu greşeşte, pentru că ceea ce susţine Traian Băsescu, şi anume parlament unicameral, „este un lucru susţinut de 90 la sută dintre români“.
„Ar trebui ca acea şedinţă solemnă a Senatului să nu fie transmisă nicăieri, pentru că 90 la sută dintre români doresc parlament unicameral. Tăriceanu greşeşte şi pentru faptul că parlament unicameral nu înseamnă doar desfiinţarea Senatului, ci desfiinţarea ambelor Camere şi crearea uneia singure, care să se numească diferit de ceea ce avem azi, Camera Deputaţilor şi Senat“, a subliniat Boc.
Fostul premier consideră că gestul lui Călin Popescu Tăriceanu constituie un „precedent urât“ pentru democraţia românească.
„Ne poate plăcea cineva sau nu, putem avea simpatii sau antipatii, dar când e vorba de respectul faţă de instituţiile statului…
Tăriceanu şi gaşca PSD demonstrează că, pentru ei, mofturile personale sunt mai importante decât regulile democraţiei şi statului de drept“, a conchis Emil Boc.

Ponta: Absenţa lui Băsescu de la aniversarea Senatului, anormală

Premierul Victor Ponta a declarat ieri că absenţa preşedintelui Traian Băsescu de la ceremonia de aniversare a 150 de ani de la înfiinţarea Senatului reprezintă o situaţie anormală, el arătând că îşi doreşte ca din decembrie astfel de momente să nu se mai repete.       
„Cred că a fost o situaţie anormală, ca multe alte situaţii anormale din aceşti zece ani de mandat ai preşedintelui Băsescu“, a spus Ponta.
El a spus că îşi doreşte ca din decembrie, când se termină mandatul preşedintelui Traian Băsescu în fruntea statului, astfel de momente să nu se mai repete.
„Îmi doresc foarte mult ca începând din decembrie asemenea momente în care preşedintele nu-l invită pe preşedintele Senatului, când preşedintele Senatului nu-l invită pe preşedinte, şi multe altele, că au fost o mulţime în aceşti zece ani, să nu se mai repete, pentru că ţine foarte mult şi de personalitatea preşedintelui ca asemenea conflicte să fie evitate“, a mai spus Ponta.
Premierul Victor Ponta a făcut această declaraţie după ce a participat la şedinţa solemnă a Senatului, la care preşedintele Traian Băsescu nu a fost invitat, dar la care au participat foştii şefi de stat, Ion Iliescu şi Emil Constantinescu.
Mediafax

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS