10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreşedintele Băsescu nu va fi invitat la aniversarea Senatului

Preşedintele Băsescu nu va fi invitat la aniversarea Senatului

Conducerea Senatului a hotărât, luni, că decizia privind invitarea preşedintelui Traian Băsescu la aniversarea Senatului revine exclusiv preşedintelui acestui for legislativ, Călin Popescu Tăriceanu, care, de altfel, a reiterat decizia sa de a nu-l invita pe şeful statului.
Anunţul a fost făcut, la finalul şedinţei Biroului Permanent de luni, de vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu (PSD), potrivit Mediafax.
”Grupul parlamentar PDL a transmis o scrisoare Biroului Permanent în legătură cu invitarea preşedintelui Traian Băsescu la această sesiune solemnă. La discuţiile care au avut loc pe marginea acestei scrisori, a răspuns domnul preşedinte Tăriceanu, argumentând motivele pentru care domnia sa nu a făcut această invitaţie. Solicitarea grupului PDL s-a supus la vot şi s-a aprobat cu şase voturi «pentru» şi două voturi «împotrivă» ca în această problemă decizia să aparţină exclusiv preşedintelui Senatului, care, de altfel, a şi semnat toate invitaţiile care au fost înaintate până acum pentru participanţii la această sesiune solemnă”, a spus Cristian Dumitrescu.
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că nu s-a schimbat nimic în privinţa faptului că preşedintele Traian Băsescu nu va fi invitat la aniversarea Senatului, arătând că, în schimb, vor fi invitaţi cei doi foşti preşedinţi ai României și reprezentantul familiei Regale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS