12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAstăzi începe a doua probă a bacalaureatului

Astăzi începe a doua probă a bacalaureatului

Elevii de liceu intră de azi în a doua săptămână a examenului național de bacalaureat, în care se desfășoară evaluarea competențelor digitale. La nivelul județului Dolj, pentru acest examen s-au înscris 4.213 candidați, care vor susține proba în 43 de centre în perioada 16-20 iunie.
Aceștia vor fi evaluați în laboratoarele de informatică și va trebui să arate cât de bine ştiu să utilizeze calculatorul, atât partea offline, legată de foldere şi programe, cât şi cea online, adică utilizarea internetului ca sursă de informare, având de susținut atât o probă practică, cât și una scrisă.
Pentru rezolvarea subiectelor au la dispoziție 90 de minute. În funcție de punctajul acumulat, candidații vor primi calificative. Astfel, pentru 0-25 de puncte verdictul va fi de utilizator începător, pentru 26-50 de puncte – utilizator de nivel medium între 51-74 de puncte – avansat, iar pentru 75-100 de puncte – utilizator experimentat.

Două cazuri speciale

La nivelul județului Dolj, din cauza problemelor de natură medicală, doi candidați au solicitat prelungirea duratei pentru susținerea probei de evaluare a competențelor digitale. „O primă solicitare a venit de la Colegiul Național «Nicolae Titulescu», iar alta de la Liceul «Henri Coandă»din Craiova. Acestea sunt valabile pe durata întregii sesiuni“, a declarat Alexandrina Năstase, vicepreședintele Comisiei județene de bacalaureat. Conform calendarului pentru examenul național de bacalaureat, elevii mai au de susținut și proba competențelor de comunicare într-o limbă de circulație internațională, în perioada 23-27 iunie, iar probele scrise se vor desfășura pe 30 iunie la limba și literatura română, pe 2 iulie – la matematică sau istorie, în funcție de profil, iar pe 4 iulie – proba la alegere a profilului și specializării. Primele rezultate vor fi afișate pe 7 iulie. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS