17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZiarele locale Goldbach, în topul tirajelor

Ziarele locale Goldbach, în topul tirajelor

Publicațiile locale din rețeaua Goldbach Media își mențin tirajele difuzate la valori ridicate, comparabile cu volumele de tiraj ale publicațiilor centrale, conform ultimelor cifre BRAT.
Astfel, publicația regională Gazeta de Sud (Dolj, Olt, Vâlcea, Gorj, Mehedinți) a raportat un tiraj mediu difuzat de 11.974 de exemplare pe ediție, în perioada ianuarie – martie 2014. Conform acelorași cifre publicate de BRAT, în perioada ianuarie – martie 2014 cotidianul Tribuna (Sibiu) a avut un tiraj mediu difuzat de 10.818 exemplare, iar ziarul Renașterea Bănățeană (Timiș) a înregistrat un tiraj difuzat de 9.858 de exemplare. Alte publicații din rețeaua Goldbach Media au raportat cifre de tiraj semnificative: Viața Liberă (Galați) – 6.037 de exemplare, Crișana (Bihor) – 5.810 exemplare,  Monitorul de Botoșani – 5.374 de exemplare și Ziarul de Iași – 4.433 de exemplare.
În aceeași perioadă, tirajul difuzat al ziarului Adevărul a fost de 9.532 de exemplare pe ediție, tirajul mediu difuzat al cotidianului Jurnalul Național s-a situat la 10.563 de exemplare, iar tirajul difuzat de Evenimentul Zilei a fost de 13.877 de exemplare pe ediție.
Este demn de remarcat faptul că ziarele locale și regionale reușesc să-și mențină tirajul difuzat la cote ridicate în comparație cu presa cu distribuție națională, evidențiind totodată faptul că publicul își menține în continuare interesul ridicat pentru evenimentele și informațiile locale și regionale. În condițiile în care ziarele locale și regionale au o arie de distribuție limitată, cifrele de audiență ale acestora au valori net superioare publicațiilor naţionale în zonele lor de difuzare. Este, de asemenea, important de semnalat că ziarele locale și regionale sunt distribuite într-o proporție semnificativă prin abonamente (78% în medie).
Goldbach Media România este lider în publicitatea locală din România, fiind reprezentant exclusiv pentru 51 de ziare locale, 71 de stații de radio locale și 46 de canale locale de televiziune. Goldbach Media oferă, de asemenea, clienților și agențiilor de publicitate multiple posibilități de comunicare prin trei posturi de radio și două stații TV cu acoperire națională, sau prin canale media locale în limbă maghiară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS