17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHidroelectrica oferă ajutor umanitar victimelor inundaţiilor din Serbia

Hidroelectrica oferă ajutor umanitar victimelor inundaţiilor din Serbia

Hidroelectrica a decis ca împreună cu sindicatul Hidrosind să participe la eforturile de ajutorare a victimelor inundaţiilor din Serbia şi au  au acordat un sprijin în valoare de 200.000 de lei.
Cu această sumă de bani a fost achiziţionată hrană pentru sinistraţii din oraşele Obrenovac şi Kolubara – Lazarevac.
Obrenovac, care găzduieşte cea mai mare centrală energetică din Serbia, este una dintre cele mai afectate localităţi, unde toţi locuitorii, respectiv 20.000 de persoane, au fost evacuate.
Destinaţia ajutoarelor vizează în mod indirect şi întrajutorarea colegilor sârbi de la Electric Power Industry of Serbia (EPS) – omologul Hidroelectrica din Serbia – cea mai mare întreprindere din ţară, a cărei capacitate totală instalată se ridică la 8.359 MW, având în vedere că în urmă acestor evenimente neprevăzute exploatarea minieră a companiei din apropiere de oraşul Obrenovac a fost inundată în întregime.
Ajutoarele au fost trimise sinistraţilor din cele două oraşe din Serbia, simultan cu desfăşurarea la Bucureşti a celei de 89-a sesiuni a Comisiei mixte româno-sârbe, în perioada 10-12 iunie 2014.

Serbia s-a confruntat recent cu cele mai grave inundaţii din ultimii 120 de ani, un procent mare din populaţia Serbiei fiind afectată de inundaţiile în urma cărora au murit un număr de 51 de persoane. Situaţia din Serbia este „catastrofală”, declara premierul sârb Aleksandar Vucici. Pagubele sunt estimate între 1,5 si 2 miliarde de euro. Pe lângă un număr mare de locuinţe distruse sau avariate, au fost puternic afectate şi infrastructuri rutiere și feroviare, sectoarele agricol și energetic.

Obrenovac este una dintre cele mai afectate localităţi, unde toţi locuitorii, respectiv 20.000 de persoane, au fost evacuate.
Destinaţia ajutoarelor vizează în mod indirect şi întrajutorarea colegilor sârbi de la Electric Power Industry of Serbia (EPS) – omologul Hidroelectrica din Serbia – cea mai mare întreprindere din ţară, a cărei capacitate totală instalată se ridică la 8.359 MW, având în vedere că în urma acestor evenimente neprevăzute exploatarea minieră a companiei din apropiere de oraşul Obrenovac a fost inundată în întregime.
Ajutoarele au fost trimise sinistraţilor din cele două oraşe din Serbia, simultan cu desfăşurarea la Bucureşti a celei de 89-a sesiuni a Comisiei mixte româno-sârbe, în perioada 10-12 iunie 2014.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS