22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRing de box în Primăria Cujmir

Ring de box în Primăria Cujmir

Scandal monstru la Primăria Cujmir din județul Mehedinți. Între angajații instituției publice a fost nevoie să intervină mai multe echipaje de poliție, pentru a liniști spiritele. Primarul și viceprimarul au fost agresați verbal și fizic de către un subaltern ce are în grijă oamenii de la ajutorul social.
Primarul susține că subalternul ar fi nemulțumit că nu i se ia în considerare un certificat medical dubios, eliberat retroactiv de un cabinet medical. El spune că angajatul său a lipsit cinci zile de la serviciu ca să meargă în străinătate cu un prieten pentru a cumpăra un autoturism. Când s-a întors la serviciu, i s-a comunicat că i se vor reține bani din salariu pentru zilele în care a lipsit. Atunci, angajatul a adus un certificat medical care să îi justifice absența de la locul de muncă.
„Salariatul Grigore Pătru a lipsit de la serviciu între 26 și 30 mai. Din informațiile pe care le dețin, am aflat că a fost plecat cu mașina personală în Germania sau Franța, însoțit de un cetățean, Grigorescu Ovidiu, care este șofer la Salvare, să-l ducă pe acesta să-și cumpere un autoturism de acolo. Au plecat duminică după-amiază și s-au întors miercuri, în jur de ora 15.00. A plecat de la serviciu fără nici o justificare. S-au întors miercuri cu două mașini, i-am văzut și eu, apoi s-au dus la spălătoria pe care o deține cel care și-a cumpărat un Mercedes negru din Germania, au mâncat, nu știu ce au făcut acolo, apoi au plecat împreună la Calafat, să o înscrie la bulgari. Joi nu a venit la program acest angajat, Pătru Grigore, iar eu m-am dus cu viceprimarul să rezolvăm niște probleme ale comunei și l-am găsit, împreună cu cel care a fost plecat, la un restaurant. Eu consider că un om bolnav nu stă în cârciumă. Nici vineri nu a venit la program, susțin unii colegi că l-au văzut o perioadă scurtă prin primărie, dar condica de prezență îl contrazice pentru că el nu a semnat la venire și la plecare. Marți i-am solicitat viceprimarului să îi ceară acestui salariat să îmi prezinte documentația care să-i justifice absențele nemotivate. L-a refuzat, bineînțeles, pe viceprimar și i-a spus că nu îi dă nici un act, și nici mie, ci contabilului, cu care este în cârdășie și se acoperă unul pe altul când fac nereguli. Pe 4 iunie a adus la contabilitate un certificat medical, pe care eu îl suspectez de nelegalitate. Nu sunt medic, dar nu cred că un certificat medical care este eliberat pe 28 mai poate produce efecte cu o zi în urmă. S-a eliberat pe 28 mai, dar el pe această dată era în excursie. Cred că sunt organe în această țară care să dovedească că acest om minte și a indus în eroare și un medic de familie, pe Enache Eugenia. Eu am spus că nu îl contest, dar el, din cele cinci zile în care a lipsit, nu a justificat decât două și atunci a început să țipe, să spună că este treaba lui unde se plimbă, că a fost să bea o cafea la Szeget, în fine, niște afirmații de om iresponsabil“, a declarat Constantin Popa, primarul comunei Cujmir.
Angajatul primăriei, ca să se răzbune pe edilul-șef, a furat condica de prezență a primăriei și a făcut mai multe înscrisuri fără a avea acest drept.
„Miercuri trebuia neapărat condica de prezență să fie dată la actuala secretară, ca să poată face salariile pentru a doua zi. Și condica o ridicase Pătru Grigore, nu știu care a fost cauza, dar l-am rugat să o aducă ca să putem face salariile. A spus că sub nici o formă nu o aduce, a spus că a aruncat-o în WC, și atunci eu m-am enervat și am dat telefon la poliție, ca să terminăm odată cu problemele astea. După ce a venit poliția la fața locului, a venit și el cu condica. Înainte să vină poliția, el a venit la mine la contabilitate, unde eram cu un alt coleg, și m-a jignit, mi-a spus că nu am eu minte în cap câtă facultate are el! Și a încercat să mă împingă. Ulterior am aflat că a avut două zile lipsă în condică și datorită acestui fapt a ridicat-o. Eu i-am atras atenția că nu are el dreptul să ridice condica unei instituții. L-a jignit și pe domnul primar, pe care trebuia să îl respecte cel puțin ca etate, ar putea să-i fie părinte“, a declarat Ion Marinaș, viceprimarul comunei Cujmir.
Doar la venirea poliției angajații primăriei s-au liniștit.
„În dispeceratul IPJ Mehedinți s-a primit un apel la 112 prin care o persoană semnala faptul că între angajații primăriei au loc discuții contradictorii. Pentru prevenirea oricăror fapte ce pot aduce atingere vieții și integrității fizice a persoanei, la fața locului s-a deplasat echipa operativă a inspectoratului. Ulterior s-a mai primit un apel de la un angajat al primăriei, care sesiza faptul că a fost agresat verbal de către edilul comunei. Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că aspectele sesizate nu se confirmă, discuțiile contradictorii au avut loc ca urmare a unui concediu medical luat de către unii dintre angajații primăriei. Nu au fost comise acte de violență, nu au fost făcute injurii“, a declarat Nicolae Lohon, purtător de cuvânt al IPJ Mehedinți.
Conflictul din Primăria Cujmir mocnește de aproape doi ani, de când primarul a descoperit unele nereguli și furturi de bani din contabilitate și a solicitat în mai multe rânduri controale de la Curtea de Conturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS