10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞapte şcoli profesionale din Dolj organizează concurs de admitere

Şapte şcoli profesionale din Dolj organizează concurs de admitere

Învăţământul profesional de trei ani are din nou succes în rândul elevilor. În urma înscrierilor pentru admitere, şapte unităţi de învăţământ liceal din judeţul Dolj trebuie să organizeze concurs de admitere cu probe scrise pentru că numărul candidaţilor l-a depăşit pe cel al locurilor. Examenele se vor derula pe 10 iunie.

Cel mai mare număr de candidaţi a fost înregistrat la Colegiul Naţional „Gheorghe Chiţu“ din Craiova, care în evidenţele Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj apare cu 103 candidaţi, ce se „bat“ pe 28 de locuri. Concurenţă s-a înregistrat şi la alte unităţi de învăţământ din Craiova, dar şi la cele din judeţ.
„În Craiova se va organiza concurs atât la Colegiul Naţional «Gheorghe Chiţu», care are şi cei mai mulţi candidaţi, cât şi la Liceul de Transporturi Auto, la specializarea mecanic auto, care are 110 candidaţi pe 84 de locuri, precum şi la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto, care tot la mecanic auto are 58 de concurenţi pe 56 de locuri. În judeţ, evaluări vor fi  la Liceul Tehnologic «Constantin Nicolaescu Plopşor» din Pleniţa, la specializarea lăcătuş mecanic prestări servicii, unde s-au înscris 33 de candidaţi pe 28 de locuri, la Şcoala profesională Daneţi, care pentru clasa de agricultor culturi de câmp are 35 de înscrişi pe 28 de locuri, la Liceul Tehnologic «Horia Vintilă» din Segarcea, care pentru specializarea mecanic agricol a înregistrat 51 de înscrişi pe 28 de locuri, şi  Liceul Tehnologic „Alexandru Macedonski» Melineşti, unde sunt 42 de candidaţi pe 28 de locuri alocate pentru specializarea lăcătuş mecanic prestări servicii“, a declarat Simona Ciulu, inspector şcolar discipline tehnice.

Mai sunt şi şcoli
cu locuri libere

Nu toate unităţile şcolare cu învăţământ profesional au reuşit însă să atragă prin oferta educaţională candidaţi. „La Colegiul Tehnic «C.D. Neniţescu» avem un candidat înscris la clasa de lăcătuş construcţii metalice şi utilaj tehnologic. Tot un candidat avem şi la Colegiul Tehnic «Ştefan Milcu» din Calafat pentru clasa de mecanic de mecanică fină. De asemenea, la Liceul Energetic din Craiova, pentru specializarea electrician joasă tensiune s-au înscris doar opt elevi pe cele 28 de locuri. La aceste şcoli, în prezent nu se pot forma clasele“, a precizat inspectorul şcolar de discipline tehnice. În judeţul Dolj sunt însă 22 de unităţi care au clase de învăţământ profesional pentru anul şcolar 2014-2015. În funcţie de locurile libere, acestea vor organiza înscrieri şi pe 27 şi 28 iulie, dar şi pe 1 şi 2 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS