24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConsultaţii gratuite la dermatolog

Consultaţii gratuite la dermatolog

Craiovenii beneficiază de o consultaţie gratuită la dermatolog pentru verificarea aluniţelor, până pe 30 iunie. Campania se desfăşoară în toată ţara cu ocazia Zilelor Protecţiei Solare şi urmăreşte educarea la nivel naţional cu privire la riscurile expunerii neprotejate la soare. Cancerul de piele poate fi prevenit prin aceste controale dermatologice.

Cei care vor să îşi facă acest control nu trebuie decât să contacteze unul dintre cei cinci medici din Craiova care oferă consultaţii şi să se programeze. Medicii atrag atenţia asupra faptului că melanomul este cea mai gravă formă de cancer de piele, iar el poate fi prevenit prin aceste controale dermatologice. Alina Vâlcea, medic dermatolog, a precizat faptul că odată ce omul ajunge la cabinetul doctorului se completează un chestionar cu privire la expunerea la soare a omului din copilărie şi până în prezent. „După aceea se face o verificare a aluniţelor pe care pacienţii le au. Dacă au nevoie de intervenţii cu laser, stabilim când se poate face intervenţia chirurgicală. Până acum, eu am 20 de înscrişi şi încurajez oamenii să beneficieze de aceste consultaţii gratuite“, a spus Alina Vâlcea.
Cancerul de piele se poate dezvolta din celule pigmentare ale pielii, oriunde pe corp, spontan, chiar dacă pielea a fost anterior complet sănătoasă. Iar aproximativ 90% dintre cazurile de cancer depistate la timp sunt vindecabile.  

Lista medicilor care fac consultaţii gratuite

Medicii dermatologi din Craiova care oferă aceste consultaţii gratuite sunt dr. Alina Vâlcea, care poate fi găsită la Spitalul Judeţean, luni şi marţi, între orele 10.00-11.00, dr. Florin Romanescu, ce poate fi găsit la policlinica Angelis în fiecare marţi, miercuri şi joi, între orele 16.00-17.00, dr. Amalia Romanescu, care face consultaţii în aceeaşi policlinică. Alt medic dermatolog la care puteţi merge este dr. Loredana Stoica, de la Spitalul Judeţean Craiova.

Puţini români folosesc creme
pentru protecţie solară

Statisticile arată că 30% dintre români nu folosesc niciodată creme pentru protecţie solară, 10%  folosesc pe toată durata verii, 5% folosesc zilnic, iar 70% dintre adolescenţi nu folosesc creme pentru protecţie solară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS