16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJudecătorii craioveni se formează pentru mediere familială

Judecătorii craioveni se formează pentru mediere familială

Mai mulţi magistraţi ai Curţii de Apel Craiova vor participa, în perioada 2-5 iunie, la Sofia, la un seminar pentru formarea profesională a judecătorilor în domeniul medierii familiale, activitate ce este reglementată de Directiva nr. 2008/52/CE a Parlamentului European privind anumite aspecte ale medierii în materie civilă şi comercială, dar şi de Regulamentul (CE) nr. 2201/2003 al Consiliului privind competenţa, recunoaşterea şi executarea hotărârilor judecătoreşti în materie matrimonială şi în materia răspunderii părinteşti.
Potrivit reprezentanţilor Curţii de Apel Craiova, alături de judecătorii craioveni vor mai participa la acest seminar magistraţi de la Curţile de Apel Timişoara şi Cluj-Napoca, dar şi de la Tribunalul din Sofia, Tribunalul din Rijeka și Asociația Differenza Donna din Roma.
Lucrările seminarului vor fi conduse de un trainer internaţional, expert consultant în domeniul medierii familiale, alături de care vor susţine prelegeri experți ai sistemului judiciar din Bulgaria. Magistraţii craioveni au mai precizat că seminarul se desfăşoară în baza proiectului „Judicial Intercultural Communication in Family Mediation“, pentru care Curtea de Apel Craiova a obţinut finanţare nerambursabilă, proiect în valoare de 241.835,06 euro, aprobat de Comisia Europeană prin Decizia C(2013) 8097 din 14 noiembrie 2013.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS