16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 26 mai – 8 iunie.
În Oltenia, vremea se menţine caldă în primele zile, dar şi la sfârşitul intervalului de referinţă, când se vor înregistra temperaturi diurne în medie de 25-27 de grade. Valori ceva mai scăzute vor fi în perioada 30 mai -1 iunie, când maximele termice vor fi în medie de 21-23 de grade.
Regimul termic nocturn va avea aceeaşi evoluţie, cu valori mai ridicate la începutul intervalului şi în ultimele zile (cu medii de 13-15 grade) în alternanţă cu zilele de 31 mai, 1, 2 şi 3 iunie, care vor fi caracterizate de o vreme mai răcoroasă.
Probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse va creşte în perioada 29 – 31 mai, în celelalte zile fiind de aşteptat averse locale, pe fondul unei instabilităţi atmosferice mai accentuate în orele după-amiezelor.
La munte, vremea va fi relativ caldă la începutul şi la sfârşitul intervalului, cu medii ale valorilor maxime de 15-17 grade şi minime în medie de 8-10 grade. Între 30 mai şi 2 iunie este de aşteptat o scădere a temperaturilor, media celor diurne urmând a fi de 10-14 grade, iar a celor nocturne de 4-8 grade.
Instabilitatea atmosferică va determina în aproape toate după-amiezele averse locale, care izolat pot fi mai intense. Ploile se vor semnala pe suprafeţe mai extinse cel mai probabil în jurul datelor de 27, respectiv 30 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS