17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCozi la secțiile de votare de la Chișinău

Cozi la secțiile de votare de la Chișinău

La secțiile de votare din Chișinău deschise de România pentru alegerile europarlamentare s-au format cozi încă de dimineață. Potrivit agenţiei Agerpres, oamenii care vin la alegeri spun că trebuie să aștepte și până la o oră.

Cel mai mare rând, de peste o sută de oameni, s-a format la secția 111 de pe teritoriul Ambasadei României la Chișinău. De asemenea, zeci de oameni stau la coadă și la secția 114, unde se află sediul ICR „Mihai Eminescu”. Oamenii care au venit la alegeri speră că votul lor va contribui la o atenție mai sporită a UE față de Republica Moldova.

Ministerul Afacerilor Externe a organizat opt secții de votare în Republica Moldova pentru alegerile pentru Parlamentul European. Patru dintre acestea funcționează la Chișinău, dintre care două la secția consulară, una la sediul Ambasadei și una la sediul Institutului Cultural Român ‘Mihai Eminescu’. Alte două secții sunt deschise la Consulatul General de la Bălți (Nord), una la Consulatul General de la Cahul (Sud) și alta la Biroul Consular de la Ungheni (Vest).

Potrivit unor date, în Republica Moldova sunt aproximativ 250.000 de cetățeni români, din care majoritatea și-au redobândit cetățenia în ultimi ani. Participarea la alegerile europarlamentare din acest an pare să fie mult mai ridicată decât la cele din 2009, când la cele patru secții de votare deschise atunci s-au prezentat ceva mai mult de 1.400 de persoane.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS