11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSinistraţii din Balcani au nevoie de sprijinul nostru

Sinistraţii din Balcani au nevoie de sprijinul nostru

Inundaţiile care au afectat sute de mii de persoane din Serbia şi Bosnia-Herţegovina au impresionat o lume întreagă. Nenorocirea care s-a abătut asupra acestor oameni i-a impresionat şi pe craioveni care au decis că nu pot asista indiferenţi şi că trebuie să ajute. Reprezentanţii Teatrului pentru Copii şi Tineret „Colibri“ din Craiova au luat iniţiativa, lansând campania umanitară „Hai împreună să dăm o mână de ajutor!“.
„Teatrul nostru are o relaţie specială de peste patru decenii cu păpuşarii, oameni de teatru din Serbia. De-a lungul timpului, aceşti oameni ne-au sprijinit, ne-au arătat compasiune, ne-au întins o mână atunci când am avut nevoie. Ei au fost alături de noi în momentele grele, tocmai din acest motiv, la rândul lor, trebuie să îi sprijinim. Dincolo de hârtii parafate, este vorba de relaţii umane. Este vorba de mii de oameni care au rămas fără case, care au nevoie de hrană, haine, materiale de construcţii pentru refacere locuinţelor. Este o campanie spontană, pe bază emoţională pentru nişte oameni care au fost şi sunt exemple de demnitate şi putere. Am luat legătura cu colaboratorii şi prietenii noştri din zonele Subotica şi Novi Sad şi ne dorim ca primul transport cu ajutoare să plece pe 5 iunie. Este nevoie de foarte multe lucruri, dar cele mai importante sunt apa, produsele de igienă, dezinfectantele, laptele praf pentru copii, alimente greu perisabile, conserve. Situaţia este critică, aceşti oameni dorm ca în timpul războiului. Facem apel la toţi craiovenii să vină şi să doneze orice au posibilitatea zilnic la Teatrul «Colibri», între 9.00-17.00, chiar şi în weekend“, a menţionat Adriana Teodorescu, managerul Teatrului pentru Copii şi Tineret „Colibri“ din Craiova.
Iniţiativa Teatrului pentru Copii a fost preluată şi de Filiala de Cruce Roşie Dolj, de Colegiul Naţional „Ştefan Velovan“ şi de Filarmonica „Oltenia“, care a devenit al doilea punct de colectare, unde craiovenii pot duce ajutoare de luni până vineri, între orele 8.00 – 19.00.
Începând cu 19 mai, Crucea Roşie Română oferă posibilitatea de a sprijini apelul umanitar pentru Balcani, prin contribuţii la numărul de SMS 8829, unde se pot face donaţii de 2 euro/SMS în toate cele trei linii de telefonie mobilă. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. Se pot face donaţii online direct pe site-ul oficial al Crucii Roşii Române www.crucearosie.ro sau în contul „Inundaţii Balcani“ deschis de Crucea Roşie Română: RO48BRDE410SV17672254100. Sumele colectate în cadrul campaniei umanitare vor fi folosite pentru completarea necesarului de alimente, apă, pături şi produse de igienă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS