10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVicepreşedintele SUA, Joe Biden: Naţiunile din NATO nu sunt singure

Vicepreşedintele SUA, Joe Biden: Naţiunile din NATO nu sunt singure

Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, a ajuns, marţi după-amiază, la Bucureşti, la bordul Air Force 2, împreună cu soţia sa, pentru o vizită oficială de două zile, în care se va întâlni cu preşedintele Băsescu, cu premierul Ponta şi cu societatea civilă, tema centrală fiind situaţia regională. Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, a afirmat, în discursul de la Baza 90, că „naţiunile din NATO nu sunt singure”.
„Aşa cum a spus şi preşedintele Obama, naţiunile din NATO nu sunt niciodată singure. Naţiunile NATO nu sunt singure niciodată. Vreau să mulţumesc colegilor români pentru că sunt alături de noi, pentru că ne sprijină şi ne fac mai puternici”, a subliniat Joe Biden. Totodată, el a mulţumit şi soldaţilor americani pentru serviciile aduse ţării lor.
Vicepreşedintele SUA a mai spus că strategia aliată constă în „revitalizarea NATO” astfel încât aceasta să iasă „mai puternică” din această criză.
În acest context, Biden a enumerat măsurile luate de NATO şi SUA pentru a întări securitatea statelor din regiune şi a precizat că scutul de la Deveselu va fi finalizat anul viitor.
În ceea ce priveşte summit-ul NATO din Ţara Galilor, din septembrie, Joe Biden şi-a exprimat speranţa că va fi un succes.
„Sprijinim intenţia aliaţilor europeni de a finaliza planul de contingenţă pentru aliaţii de la Marea Neagră la summit-ul din Ţara Galilor”, a subliniat Biden.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS